Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern potenciarà la contractació a través d’incentius a les empreses


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha anunciat que ha aprovat un reglament, que sortirà publicat dimecres en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), amb el qual fixa les bases per incentivar la contractació de treballadors a les empreses a través de diversos programes de formació ocupacional i diferents incentius.

D’aquesta manera, des de l’executiu manifesten que mitjançant aquesta norma s’atorgarà subvencions o bonificacions en les obligacions tributàries o de la Caixa Andorrana de Seguretat Social a les empreses que col·laborin en el foment de l’ocupació i la formació de treballadors.
Segons informen des de l’executiu, el reglament de foment de polítiques actives d’ocupació abraça la implementació d’un conjunt de mesures de caràcter formatiu i ocupacional, complementàries i coordinades entre si, amb la finalitat de reforçar el nivell de competències i habilitats de la població assalariada. Un dels punts destacats d’aquest reglament és que s’emfatitza especialment les accions que van adreçades als grups més vulnerables, els quals tenen un risc més elevat d’exclusió del mercat laboral.
D’aquesta manera, des de l’executiu han donat a conèixer que les polítiques d’ocupació es desenvoluparan mitjançant programes específics, que s’aprovaran per decret i tindran una durada màxima de tres anys.

Col·laboradors
Les empreses col·laboradores es beneficiaran de subvencions, que de fet preveuran de forma diferenciada condicions diverses, com per exemple la contractació de treballadors provinents de sectors amb una forta desocupació i també la de treballadors que s’hagin de formar en un sector que no és el seu.
Aquesta norma, que es farà pública avui a través del BOPA, inclou també un règim sancionador per prevenir eventuals situacions de frau que es puguin detectar.
Cal destacar que la instrucció de les sol·licituds es farà a través de la creació d’un nou òrgan: la comissió de Valoració, mentre que la competència per resoldre les demandes es reserva al ministeri encarregat del treball.
Finalment, des del Govern destaquen que la implicació dels diferents agents socials inclourà també la seva participació en dos àmbits diferents: d’una banda, la valoració de les sol·licituds formulades en cada programa, i de l’altra, la proposta de regulació i el disseny dels diferents programes.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte