Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern preveu recaptar 64 milions amb la modificació de la taxa del tabac


Escrit per: 
Redacció


El Govern situarà el diferencial dels preus del tabac en un 30% respecte dels països veïns, cosa que farà augmentar la recaptació de l’Estat fins a 64 milions d’euros aproximadament per aquest concepte.

Així ho preveu el projecte de llei de modificació de la llei d’impostos especials que l’executiu ja ha aprovat i enviarà properament a tràmit parlamentari.
El projecte de llei aprovat pel Govern preveu recaptar uns 64 milions d’euros en concepte de taxes sobre el tabac, en lloc dels 38,6 milions ingressats segons els tipus de gravamen actuals. Això suposarà un increment aproximat dels ingressos per aquest concepte d’un 65%, que s’aconseguirà gràcies a l’augment dels tipus impositius, un augment que farà que el preu de venda al públic pugi 0,26 euros per cada paquet de cigarretes rosses i 0,31 euros per cada paquet de cigarretes negres.
Malgrat aquest augment, segons va destacar ahir el Govern a través d’una nota de premsa, el diferencial de preus entre Andorra i els països veïns quedarà al voltant del 30%.

Les cerveses i els vins
D’altra banda, i malgrat reconèixer el pas fet en l’harmonització de les figures impositives que va suposar l’entrada en vigor de la llei d’impostos especials, des de l’executiu es considera que cal una millora en la gestió d’aquests impostos tant pel que fa als importadors com a la mateixa Administració, i que és necessari revisar-ne alguns mecanismes, especialment pel que fa a la tributació de les cerveses i els vins.
D’aquesta manera, el text elaborat per l’executiu preveu que tant la cervesa com el vi passin a gravar-se en funció dels litres de producte importat enlloc de fer-ho com fins ara, en funció dels litres d’alcohol pur que contenen. Aquesta modificació, però, “no ha de suposar un canvi significatiu en els ingressos” recaptats per l’Estat, segons afirma el Govern.
Així mateix, la modificació de la llei d’impostos especials preveu també ampliar l’aplicació d’un gravamen reduït a aquelles empreses que utilitzin el gasoil com a combustible en les seves produccions, fabricacions o processos industrials, com és el cas del forn incinerador, les estacions d’esquí o negocis com els forns de pa i les bugaderies.
En aquest sentit, i amb la finalitat de garantir el control de la utilització d’aquest gasoil, el text aprovat per l’executiu estableix també un marc sancionador propi, a més del que ja es preveu a la Llei 5/2004 del Codi de Duana.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte