Diari digital d'Andorra Bondia
El Centre de Tractament de Residus.
El Centre de Tractament de Residus.

El Govern preveu seguir invertint per mantenir el forn incinerador


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

El Govern preveu “continuar mantenint” les instal·lacions del forn incinerador de la Comella i “reinvertint-hi” per poder “seguir assegurant el servei de tractament i valorització de residus de manera correcta”. Si més no així ho afirma la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en la resposta a una pregunta del conseller general socialdemòcrata Roger Padreny relativa a la vida útil prevista de la planta de valorització del Centre de Tractament de Residus.

Calvó, que en cap moment concreta la vida útil de la planta tal com demanava el parlamentari socialdemòcrata, recorda que les instal·lacions del CTR es van posar en funcionament el 2007 i que la durada inicial de la concessió era de 20 anys amb la possibilitat d’allargar-la, a la vegada que aquesta ja preveia que es fes el manteniment i les reinversions necessàries per al bon funcionament de la planta, també al final de la concessió.

En aquest sentit, la ministra explica que els darrers anys s’ha invertit una mitjana d’1,4 milions d’euros en els manteniments anyals necessaris, seguint la planificació dels responsables de la planta.

Així mateix, la ministra, que assegura que el concepte vida útil és “un valor teòric que sempre està subjecte a les condicions de treball i al règim de funcionament”, recorda que el 2018 es va encarregar una auditoria externa per validar aquest manteniment, auditoria que s’ha repetit, amb bon resultat, també aquest 2021.

Govern
preveu
seguir
invertint
mantenir
forn
incinerador

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte