Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre Jordi Gallardo, durant el ball del Contrapàs.
El ministre Jordi Gallardo, durant el ball del Contrapàs.

El Govern prioritza la producció d’electricitat davant del ràfting


Escrit per: 
Agències

Si la producció d’energia per part de FEDA i l’activitat del ràfting a Sant Julià de Lòria poguessin conviure, el Govern no trobaria cap inconvenient a donar suport al projecte. Amb tot, l’executiu prioritzarà sempre que el llac Engolasters disposi d’aigua per generar electricitat. Així ho va assegurar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que va declarar parlar des de “la cautela i la prudència”, i posant l’èmfasi “en els criteris energètics i de sostenibilitat, perquè és la nostra competència”.

Gallardo va explicar que des del ministeri no s’està buscant “un enfrontament entre les dues administracions”. També va dir entendre la posició del Comú de Sant Julià de Lòria, que busca “una activitat que, a la seva manera d’entendre, pot generar ingressos econòmics”. Tot i així va indicar que “el Govern té l’obligació de vetllar per la sostenibilitat mediambiental i assegurar el cabal del riu per generar energia”. Prendre una decisió contrària a la de FEDA seria, en paraules del ministre, “una irresponsabilitat”. 
El director de FEDA, Albert Moles, ja va assegurar la setmana passada que el projecte del ràfting posava en risc la producció d’energia, ja que requeria més aigua de la que pot emmagatzemar el llac d’Engolasters. A més, també va dir que afectaria les tarifes competitives que ofereix la companyia, ja que l’obligaria a fer funcionar les turbines en hores en què el preu de l’electricitat és més baix. Això vol dir que hauria de comprar més energia que la que adquireix actualment a l’estranger i a un cost més elevat.

La tirolina, en espera
Quant a l’anàlisi del projecte de la tirolina que el Comú de Sant Julià de Lòria vol construir a Naturlàndia, Gallardo va explicar que encara “ha d’arribar al departament encarregat d’analitzar el transport per cable”, que tot just “ha analitzat un altre projecte tipus tirolina a una altra estació”. 

El Govern prioritza la producció d’electricitat davant del ràfting

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte