Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern registra el nom ‘Andorra’ per protegir-lo millor com a marca
El Govern registra el nom ‘Andorra’ per protegir-lo millor com a marca

El Govern registra el nom ‘Andorra’ per protegir-lo millor com a marca


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Amb l’objectiu de millorar l’efectivitat del servei de vigilància i de poder gaudir d’una millor protecció del nom Andorra en tant que marca fora del Principat, el Govern ha considerat l’oportunitat de registrar el nom Andorra com a marca verbal i com a marca mixta prop de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (Euipo), per a les 45 classes de productes i serveis reconeguts per la denominada Classificació de Niça, segons informen des de l’executiu. 
Per poder registrar una marca a l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea cal contractar els serveis d’un agent de marques autoritzat a actuar prop de l’Euipo. En aquest sentit, i atès que a Andorra no hi ha cap professional que tingui aquesta habilitació, el Govern ha contractat un despatx espanyol degudament acreditat davant l’Euipo, i que gaudeix d’una dilatada i contrastada experiència en la matèria. Ahir mateix el BOPA publicava l’adjudicació directa relativa a la contractació d’un agent de patents europeu per a la protecció del nom Andorra com a marca.  El preu d’aquesta adjudicació direc­ta, segons l’edicte, era de 29.476 euros. 
Cada sol·licitud de marca, per a totes les classes, a l’Euipo té unes taxes associades de 7.350 euros. El pagament d’aquestes taxes atorga la protecció pels propers deu anys. A més s’ha d’afegir a aquest import els honoraris professionals dels agents de marques acreditats davant l’Euipo, i que ascendeix a 7.070 euros per marca. 
El Govern assegura que des de fa anys que té contractat un servei de vigilància amb un despatx especialitzat en marques. El servei de vigilància consisteix que informi el Govern d’Andorra de qualsevol intent de registre per part de tercers de marques del nom Andorra o que incloguin el nom Andorra. Això, amb la finalitat que per a cada cas el Govern d’Andorra pugui valorar si considera necessari oposar-se o no a les eventuals sol·licituds de registres de marca presentades per tercers. Amb el registre a l’Euipo es vol millorar aquest servei de vigi­lància. 

nom
'Andorra'
marca
protegir-lo
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte