Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern reitera el suport a Fiñana després de la querella dels Cierco
El Govern reitera el suport a Fiñana després de la querella dels Cierco

El Govern reitera el suport a Fiñana després de la querella dels Cierco


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El Govern va reiterar ahir el seu suport i la confiança en el cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand), Carles Fiñana, arran de la querella presentada contra ell, per una presumpta comissió de diversos delictes, per part dels accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA), els germans Higini i Ramon Cierco.
Així ho va assegurar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va assegurar desconèixer l’existència de la querella igual com “la desconeix també el senyor Fiñana”, a qui encara no s’hauria notificat. 
Tot i això el ministre, que va voler remarcar que es tracta d’una “querella de part” que “forma part de l’estratègia de defensa dels accionistes majoritaris de BPA”, va recordar que el cap de la Uifand ja s’havia pronunciat en seu parlamentària, en la compareixença davant la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera i posteriorment arran de la declaració d’Higini Cierco davant la batlle, sobre els fets que s’apunten en la querella i que “ja va negar haver tingut coneixement de cap nota del FinCEN sobre BPA o una intenció d’aquesta abans del 6 de març”, dia que es va reunir amb el cap de Govern.  En aquest sentit, Cinca, que va insistir que “s’està parlant del responsable d’una institució pública i d’una persona jurada”, va destacar que les explicacions ofertes per Fiñana “són més que suficients”.

Dos anys de la crisi de BPA
D’altra banda, i tenint en compte que demà es compleixen precisament dos anys de la nota del FinCEN que va desencadenar la crisi de BPA, el ministre portaveu va fer un balanç “agredolç” de l’afer i de com ha evolucionat tot plegat. Així, i partint de la base que “tant de bo això no hagués passat mai”, Cinca va fer una valoració positiva de les mesures que es van anar adoptant, encaminades a tres objectius fonamentals, que l’executiu considera “assolits”, com eren evitar el risc de contagi a tota la plaça financera andorrana, que els clients poguessin recuperar els seus estalvis i que no es perdés una entitat i se salvessin els llocs de treball. Cinca no va obviar la part judicial del cas, que encara requerirà esforços i recursos públics.

BPA
querella
Carles Fiñana
Uifand
Cierco
Jordi Cinca

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte