Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern reitera la disposició a fer canvis en el projecte de llei
El Govern reitera la disposició a fer canvis en el projecte de llei

El Govern reitera la disposició a fer canvis en el projecte de llei


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El secretari d’Estat de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Antoni Rodríguez, va rei­terar ahir, en la primera reunió de la comissió consultiva per abordar l’esborrany de l’avantprojecte de llei de la funció pública, la disposició de l’executiu i de la ministra Eva Descarrega a incorporar “canvis a un text que no està tancat”, i va demanar confiança als representants dels treballadors públics.
Així ho va explicar ahir a la sortida de la reunió el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) i membre de la comissió consultiva, Gabriel Ubach, que va reiterar a Rodríguez la posició dels sindicats en el sentit de “no tenir cap mena de confiança” respecte a aquest avantprojecte de llei.
En aquest sentit, Ubach, que va manifestar l’oposició dels treballadors a “la nova retallada al funcionariat” que es vol tirar endavant, va assegurar que des de les organitzacions sindicals “s’està d’acord a treballar una llei de la funció pública dialogada, consensuada i que pugui ser duradora en el temps”, però que “en cap cas es vol fer el joc al Govern de DA”.
Per això, el secretari general de l’USdA va insistir en la importància que la comissió consultiva, o comissió de personal, com la rebateja l’esborrany de la futura llei, tingui un caràcter vinculant i l’executiu estigui obligat a donar compliment al que diguin els seus informes, ja que si no és “únicament un òrgan per aplaudir allò que faci el Govern, que de fet ja fa el que vol”.
En aquesta línia, Ubach, que es va mostrar convençut que si realment la reforma de la llei de funció pública es volgués tirar endavant de forma dialogada i consensuada “es podria arribar a acords”, va recordar el que va passar amb l’assumpte de les jubilacions dels funcionaris, que el Govern d’Antoni Martí “va tirar endavant tot i l’informe contrari de la comissió de funció pública”. Per això, va continuar el dirigent sindical, cal que disposar d’un òrgan vinculant que permeti “establir convenis col·lectius entre funcionaris i administració i de la mateixa manera que convenis també conflictes col·lectius com hi ha a qualsevol lloc del món menys a Andorra”.
La comissió consultiva, que es reunirà cada setmana, va fer ahir una primera lectura de l’exposició de motius del text i d’alguns articles, i confia a poder disposar de l’informe preceptiu abans de final d’any.

 

disposició
projecte de llei
Funció Pública
fer canvis
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte