Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern renegociarà els contractes de lloguer de l’administració en breu


Escrit per: 
Redacció

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va anunciar ahir que el Govern renegociarà en els pròxims mesos tots els contractes de lloguer de l’administració.

La iniciativa s’emmarca en el paquet de mesures per reduir la despesa corrent i se suma a la voluntat governamental de traslladar diversos serveis als locals de propietat que estiguin buits o infrautilitzats, com ara el nou edifici del Consell General.
Les raons que motiven aquesta mesura, segons va explicar el ministre, són l’“adaptabilitat al moment que viu el mercat” i la voluntat que “tothom participi de la necessitat d’estalviar que té l’administració”. Així, el titular de Finances i Funció Pública va avançar que “ens els propers dos o tres mesos ens haurem pogut reunir amb tots els propietaris” i va assegurar que “intentarem rebaixar-ho al màxim possible”.
Cinca va explicar que l’executiu està preparant tot un seguit d’iniciatives encaminades a la reducció de la despesa corrent que “quedaran reflectides en el pressupost del 2012”. En aquest sentit, va assenyalar que “totes les direccions han de fer seva la voluntat d’estalvi” i va afegir que “no hem de menystenir cap esforç fet, encara que siguin molt pocs diners”.
Així, el ministre de Finances i Funció Pública va avançar que una altra de les mesures engegades pel Govern en la mateixa línia ha estat “donar instruccions a l’empresa de gestió tècnica dels túnels per estalviar en despesa energètica”, de manera que hi hagi nivells d’intensitat més baixos i que es reguli en funció dels horaris. 
Una altra de les prioritats en què treballa el Govern és l’aprovació de les mesures urgents de la CASS. Després que la setmana passada assistís al consell d’administració, Cinca va indicar ahir que el Govern té la voluntat d’entrar a tràmit en les pròximes setmanes les lleis necessàries per reduir la cotització dels autònoms i resoldre la situació dels estudiants majors de 25 anys. Segons va explicar el titular de Finances i Funció Pública, els textos també inclouran algunes modificacions de caràcter tècnic introduïdes pels professionals de la CASS.
D’altra banda, el cap de Govern, Antoni Martí, presentarà a la propera reunió de cònsols diverses mesures per reactivar l’economia de manera conjunta. En aquest sentit, Cinca va avançar que la reunió servirà per parlar de la possibilitat de facilitar l’obertura de comerços i per presentar als cònsols la proposta de flexibilització dels horaris comercials. Tal com va avançar Martí, el Govern preveu també portar un primer esborrany de la Llei del sòl per introduir canvis en els terminis de pagament.
El ministre va aprofitar la compareixença d’ahir per confirmar que l’executiu cobrarà la taxa d’activitats econòmiques mentre no entri en vigor la Llei de societats. “El Govern entén que la taxa és vigent i, per tant, la facturarà”, va afirmar Cinca, que va atribuir la decisió al “sentit comú” i va argumentar que “amb la Llei de societats es deixarà sense efecte la taxa, però mentre no es comenci a cobrar no se suprimirà”. Cinca va assegurar que l’executiu es basa en “informes jurídics que avalen aquesta interpretació” i es va mostrar obert a modificar la llei, però va matisar que “si no és necessari ho evitarem”.
Finalment, el consell de ministres va nomenar els càrrecs dels consells d’administració. Així, Cinca presidirà el consell de FEDA i serà el vicepresident d’Andorra Turisme, i el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, estarà al capdavant del consell d’Andorra Telecom i ocuparà la vicepresidència de FEDA, que presidirà el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp.

Andorra i Espanya prorroguen l’acord de trasllat i gestió de residus
El Govern ha arribat a un acord amb l’Estat espanyol per prorrogar durant un any l’acord de trasllat i gestió de residus, que va finalitzar aquest dimecres. Segons va explicar ahir el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, el Govern ha optat per la pròrroga amb l’objectiu de tenir temps per preparar un nou acord que obri les portes a la importació de residus i ampliï les matèries que es pot exportar.
Pel que fa a la possibilitat que el Principat acabi important residus, Cinca va constatar que “Andorra té unes instal·lacions infrautilitzades” i va afegir que “aquest any tindrem temps de veure la proposta que va fer el Govern anterior, analitzar aquesta possibilitat i veure si el camí indicat és el correcte”.

El departament de Tributs i les duanes es mantenen junts
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va confirmar ahir que mantindrà la línia de l’anterior Govern de fusionar les duanes amb el departament de Tributs. Així ho va comunicar als directors de duana en una reunió mantinguda aquesta setmana.
Cinca va donar a entendre que els passos fets per l’executiu anterior no són incompatibles amb l’objectiu d’acabar formant una gran agència tributària nacional, i va assegurar que els agents de la duana “han fet un gran esforç de formació i estan molt motivats amb la idea”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte