Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern respon davant el ple pel cas de la consellera demòcrata Meritxell Mateu
El Govern respon davant el ple pel cas de la consellera demòcrata Meritxell Mateu

El Govern respon davant el ple pel cas de la consellera demòcrata Meritxell Mateu


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

L’executiu haurà de respondre avui, en la sessió de control al Consell General, pel cas de la consellera general de Demòcrates per Andorra Meritxell Mateu, que va percebre més de 40.000 euros en negre de BPA per uns treballs d’assessorament.
Concretament, el parlamentari del PS i president del grup mixt, Pere López, demana per les actuacions portades a terme pel Govern i la Seguretat Social un cop van tenir coneixement d’aquests fets. 
En la sessió, l’executiu, que contestarà una interpel·lació del conseller liberal Jordi Gallardo sobre BPA, també haurà de donar resposta a la pregunta, també de López, sobre les retencions practicades per l’Estat espanyol a les pensions percebudes a Andorra. Des de l’oposició també es demana al Govern pels recursos assignats a l’Agència Tributària i els dedicats a l’assistència oncològica, així com pel repertori i les tarifes de la SDADV i pel cessament de les emissions d’Andorra Televisió a les comarques pirinenques veïnes.
D’altra banda, i a petició del president del grup mixt, Sindicatura va acordar prorrogar el termini per a la presentació d’esmenes a la proposta de ratificació del protocol d’esmena de l’Acord entre el Principat d’Andorra i la Comunitat Europea relatiu a l’establiment de mesures equivalents a les previstes a la directiva 2003/48/CE del Consell en matèria de fiscalitat dels rendiments de l’estalvi en forma de pagament d’interessos. El nou termini acabarà el 13 d’octubre vinent.
Així mateix, Sindicatura va acordar l’admissió a tràmit parlamentari de la proposta de ratificació del conveni entre Andorra i Portugal per evitar la doble imposició, així com la proposta de ratificació de l’acord entre el Principat i Itàlia per a l’intercanvi d’informació en matèria fiscal. En la reunió, es va acordar també trametre a la comissió legislativa de Finances i Pressupost el projecte de llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal amb les esmenes que s’hi han presentat.

Meritxell Mateu
sessió de control
executiu
Govern
BPA
SDADV
CDI
intercanvi informació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte