Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern subvenciona vuit projectes solidaris per més de 230.000 euros
El Govern subvenciona vuit projectes solidaris per més de 230.000 euros

El Govern subvenciona vuit projectes solidaris per més de 230.000 euros


Escrit per: 
Agències

El consell de ministres va aprovar en la darrera sessió les subvencions a projectes de cooperació internacional al desenvolupament d'entitats cíviques i altres actors d'Andorra sense ànim de lucre. Les subvencions aprovades ascendeixen a 233.306 euros que es distribuiran entre vuit projectes dels nou presentats inicialment. Entre els projectes finançats, es troben la Fundació Ibo Àfrica, l'ONG 1000 Somriures, Mans Unides i Infants del Món, entre d'altres.

El Govern va aprovar en la darrera sessió de consell de ministres les subvencions per cobrir vuit projectes de cooperació internacional al desenvolupament d'entitats cíviques andorranes sense ànim de lucre. Les propostes han estat acceptades per la comissió tècnica avaluadora d'acord amb el Pla rector 2017, i es distribuiran 233.306 euros entre les vuit de les nou iniciatives presentades inicialment. Per garantir la imparcialitat i concretar el procediment d'assignació de les subvencions, el pla estableix un guió de criteris específics.

Aquests criteris es puntuen a partir d'un barem que és aplicat per un equip tècnic del ministeri d'Afers Exteriors. La primera entitat que rebrà subvenció és la fundació Ibo Àfrica, amb un projecte d'atenció i promoció integral a mares víctimes de matrimonis forçats i/o precoços al districte d'Ibo, a Moçambic. Per aquest projecte s'han destinat 39.670 euros. L'entitat Cooperand amb Llatinoamèrica rebrà 40.000 euros destinats a l'Educació Digital PDB de Santa Cruz de la Sierra, a Bolívia. 

D'altra banda, la fundació Dàlmates Sense Frontera percebrà amb 28.644 euros, per millorar el Centre de formació d'oficis d'art i d'alfabetització de Burkina Faso. Al mateix país, l'ONG 1000 Somriures rebrà 39.818 euros pel Training Medical Center a Boulmiougou. L'ONG Infants del Món destinarà 24.391 euros a la construcció de l'escola primària d'Snay i suport a dones soles amb fills a Cambodja.

A Nicaragua, l'entitat Música per Viure podrà dur a terme el projecte d'assistència psicosocial per als usuaris de Música para vivir amb l'ajuda de 9.167 euros. Tanmateix, Mans Unides destinarà 40.000 euros de l'executiu a la construcció d'un edifici per a l'hospitalització de malalts al centre mèdic Catòlic de Nkonondom, al Camerun. I finalment, 11.616 euros ajudaran al projecte educatiu en conservació ambiental a Uganda de l'ONG Daktari.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte