Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern té 3 assessors i 15 càrrecs de relació especial amb sous que van dels 1.500 als 4.500 euros


Escrit per: 
Agències


El Govern disposa de tres assessors i quinze càrrecs de relació especial. Així s'ha publicat al Butlletí del Consell General aquest divendres en resposta a una pregunta formulada pel grup parlamentari Reformista.

La resposta posa de relleu que l'executiu té actualment tres assessors, dos al Ministeri de Salut, Benestar i Treball, concretament a l'àrea de Salut, i un al Ministeri d'Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, concretament a l'àrea de Medi Ambient. Pel que fa als càrrecs de relació especial, el Govern n'ha comptabilitzat quinze repartits per diferents departaments. El Butlletí també fa públics els sous tant dels assessors com dels altres càrrecs, que van des dels 1.500 als 4.500 euros.

En el cas dels assessors, les competències, funcions i salaris a Salut són, per a una persona, que rep una mensualitat de 1.248 euros, dissenyar una nova organització de l’atenció primària al país i, en base a les prioritats de salut, posar en pràctica primers projectes; i per a la segona persona, que rep una mensualitat de 2.275 euros, mesurar els impactes socioeconòmics de la nova Llei de la seguretat social i realitzar un estudi de consum de la despesa sanitària. Pel que fa a la persona assessora de Medi Ambient, que rep un salari mensual de 2.500 euros, fa el seguiment d’adhesió als convenis, n’elabora els informes i du a terme la comunicació interna i externa corresponent.

D'altra banda, la quinzena de persones que formen part del personal de relació especial perceben diferents remuneracions. Així, els que més cobren són la persona responsable de Pressupost i Patrimoni, la persona de relació especial adscrita al ministre d'Economia i Finances i el responsable de Benestar, que perceben un sou de 4.500 euros. Per sota d'aquestes remuneracions se situen les del coordinador de la Societat d'engreix i comercialització del bestiar del país i supervisió de l'escorxador nacional, que rep 3.974 euros, i el cap de premsa, que cobra 3.750 euros. El segueix en la llista la persona de relació especial adscrita a comunicació, amb 2.770 euros i la coordinadora de les Polítiques de Joventut, amb 2.500 euros. Per sota d'aquesta xifra se situen diversos càrrecs que cobren 2.270 euros, concretament, les dues secretàries del ministre d'Economia i Finances, les dues secretàries del ministre d'Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, la secretària de la ministra d'Educació i Cultura, la de la ministra de Salut, Benestar i Treball i la del ministre d'Interior. Finalment, tanca la llista el director de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior, amb un sou mensual de 1.500 euros.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte