Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la compareixença d’aquesta tarda.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la compareixença d’aquesta tarda.

El Govern té un centenar de peticions d’ERTO encara pendents de resoldre


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Coincidint amb l’entrada en vigor de la nova regulació de les suspensions dels contractes de treball (STCT) i les reduccions de la jornada laboral (RJL) i després de les queixes d’empreses i particulars pels retards en la tramitació i els cobraments, el ministre de Presidència, Economia i Empresa ha volgut fer un balanç de la situació.

Gallardo ha explicat que a dia d’avui s’han rebut fins a 803 sol·licituds, que corresponen a 703 empreses i afecten a 6.011 assalariats, de les quals 437 (54,42%) s’han resolt favorablement i 266 (33,13%) s’han rebutjat, de manera que queden encara 100 peticions pendents de resolució.

En aquesta línia, el ministre, que ha assegurat que en tots els casos s’està “dins el termini de deu dies que marca la llei”, ha precisat que 69 d’aquestes sol·licituds estan aturades a l’espera de rebre la resposta de l’empresa als requeriments d’informació addicionals que se’ls ha fet, 12 estan pendents de la revisió corresponent per part del ministeri mentre 19, que finalitzen entre avui i demà el termini de deu dies, estan pendents del silenci favorable.

Amb tot el ministre, que ha incidit en la necessitat de pensar en la regulació d’aquests mecanismes un cop acabi la pandèmia, s'ha mostrat convençut que amb la nova llei, que preveu la pròrroga automàtica de les sol·licituds si no cal modificar l’abast d’aquestes, la gestió “serà molt més àgil”.

D’altra banda, i tal com va avançar en la recent reunió del Consell Econòmic i Social, el ministre ha informat de l’aprovació dels programes de foment de l’ocupació, tant en el sector públic com privat, per aquest exercici, que donen continuïtat als programes iniciats ja l’any passat, als quals s’afegeix un tercer programa específic destinat a la inclusió de joves d’entre 16 i 25 anys. 

En aquest sentit, Gallardo, que ha precisat que la dotació prevista per als tres programes és d’1,6 milions d’euros als quals cal afegir-ne 175.000 més per a la formació ocupacional complementària, ha destacat que a finals de gener hi havia 279 joves d’entre 18 i 25 anys inscrits al Servei d’Ocupació en recerca de feina, el tercer col·lectiu més nombrós i “públic potencial” per beneficiar-se d’aquesta iniciativa.

El programa preveu una contractació en dues fases: una inicial de sis mesos i una segona pensada per assolir un contracte indefinit. Les empreses que s’hi acullin percebran una subvenció entre 5.700 i 6.000 euros pels dotze mesos de contractació. Així rebran 450 euros mensuals durant els sis primers mesos i 500 euros al mes pels sis mesos de contractació indefinida. També percebran una prima de 500 euros si contracten més d’una persona en el marc del programa. 

Pel que fa als contractats, que hauran d’estar inscrits al SOA i acreditar la superació satisfactòria de l’itinerari formatiu previ o algun dels programes d’inserció laboral d’organismes públics o assimilats, tindran la possibilitat d’efectuar una o dues formacions gratuïtes del SOA. Els contractes han de ser de 40 hores setmanals amb la possibilitat d’una jornada inferior i el salari fix ha de ser igual o superior al salari mínim vigent segons la jornada.

Quant al programa per fomentar l’ocupació al sector privat, també preveu la contractació en dues fases, una determinada de sis mesos i una posterior indefinida. En aquest cas la subvenció per a les empreses serà de 4.500 euros per als dotze mesos, 300 els sis primers i 450 els següents, i també tindran la prima de 500 euros per a la contractació de més d’una persona.

Govern
centenar
peticions
d’ERTO
encara
pendents
resoldre

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte