Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern durant la visita al Cedre per celebrar la festivitat de Meritxell.
El cap de Govern durant la visita al Cedre per celebrar la festivitat de Meritxell.

El Govern treballa per ampliar el parc d’habitatges tutelats per a la gent gran


Escrit per: 
M. Prat / Foto: SFGA

Un dels reptes que té el Govern sobre la taula és incrementar el parc d’habitatges tutelats dirigits a la gent gran. Es tracta d’un dels projectes inclosos en el pla nacional sociosanitari i s’hi està treballant, però l’objectiu és “difícil” per l’escassetat de pisos que hi ha en general al país. Ho ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, en el marc de la visita que ha fet al centre sociosanitari El Cedre amb motiu de la celebració del dia de Meritxell que han fet els padrins. “És complicat, però fa part dels reptes de futur i d’allò que volem potenciar”, ha manifestat, afegint que “la institucionalització ha de ser l’últim recurs”.

De moment, per anar en aquesta línia i complint amb el canvi de model que es va començar a implementar just abans de l’inici de la pandèmia, apostant pel model d’atenció centrada en la persona (ACP), s’han fet algunes obres al Cedre, si bé el canvi de model no s’ha pogut fer tan ràpid com es volia perquè la pandèmia ho ha impedit.

D’altra banda, el cap de Govern també ha destacat la creació de la comissió de centres sociosanitaris i el fet que a través d’aquest organisme els treballadors del sector han fet demandes “legítimes” de millores que permeten donar una millor atenció. “Les grans dificultats han servit per implementar millores i ha servit perquè les administracions públiques i els responsables polítics agafessin consciència del valor de la feina que fan aquests professionals”, ha apuntat, tot remarcant que se’ls han donat millores salarials, de condicions de treball, més recursos materials i unes instal·lacions més ben proveïdes perquè “l’ambient de treball sigui més adequat”. Per tot plegat creu que “la millor notícia” és que fa mesos que no es parla del Cedre després de “molts anys de dificultats i tensions”. “Les coses van bé, la gent està contenta, el personal se sent reconegut i els usuaris estan ben atesos. Això m’omple de satisfacció”, ha remarcat.

Govern d'Andorra
Xavier Espot
El Cedre
padrins
habitatges tutelats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic