Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d'aquesta tarda.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d'aquesta tarda.

El Govern treballa en “alternatives” a una Cimera 2020 que perilla


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Malgrat que encara es considera “prematur” plantejar un ajornament de la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que ha d’acollir Andorra el novembre vinent, el Govern està treballant en diferents escenaris conscient de les dificultats que hi pot haver en funció de l’evolució de la pandèmia de Covid-19.  “Pot tenir afectacions, òbviament, i estem estudiant diferents plans d’actuació per proposar alternatives”, ha admès el ministre portaveu, Eric Jover, que ha remarcat que s’està treballant en diferents escenaris conjuntament amb la Secretaria General Iberoamericana (Segib), uns escenaris que dependran força de “l’evolució de la malaltia a la regió iberoamericana”.

D’altra banda, Jover ha informat que l’executiu ha acordat una sèrie de modificacions del decret que permetia l’obertura d’algunes activitats comercials del 17 d’abril passat. Així, les asseguradores, que fins ara podien mantenir una activitat de guàrdia, passen a estar obertes, mentre que les activitats de venda de vehicles automòbils, fins ara tancades obligatòriament, passen a una situació de guàrdia i permanència. Així mateix, en el cas del comerç al detall de mobles, aparells d’il·luminació i altres articles per a la llar, només es permet l’obertura de les activitats relacionades amb la comercialització dels estris domèstics, coberts, vaixelles i cristalleries, a la vegada que s’autoritza l’obertura de les activitats relacionades amb la perruqueria per a animals de companyia. Jover ha explicat també que s’accepta la promoció de productes a través del servei de venda electrònica i que fins ara estava limitada per poder donar sortida a un “elevat” volum d’estoc que s’ha generat arran de l’aturada econòmica.

Així mateix, el ministre portaveu ha anunciat la modificació del reglament sobre la informació de preus dels productes, de preus per unitat de mesura i la de preus dels productes exposats als aparadors comercials. Entre els canvis destaca l’eliminació de l’obligatorietat d’haver de posar les sigles PVP i que la quantitat de productes etiquetats a la unitat podrà ser d’un 30% fix independentment dels rangs de valor.

Finalment, Jover ha confirmat el canvi en la nomenclatura de la CASS associada al servei que es fa al Centre Intermedi de Control (CIC), de manera que l’usuari passarà a pagar 7,25 euros i no 10 com fins ara.

Govern
treballa
alternatives
Cimera 2020
perilla

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte