Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern troba insuficient el pla de xoc contra l’atur d’ApC


Escrit per: 
Agències

El Govern creu que els instruments proposats per ApC en la proposició de llei de pla de xoc contra l’atur són insuficients per abordar el problema.

 Així ho ha fet constar en la publicació del seu criteri en el Butlletí del Consell General d’ahir. L’executiu afegeix que el tipus de prestació econòmica que proposa ApC ja queda coberta amb la modificació del reglament regulador de les prestacions econòmiques d’atenció social, que el Govern va aprovar el 16 de setembre. El Govern critica que la proposició d’ApC es limita a regular una prestació econòmica de caràcter assistencial i que “no va més enllà d’una mera enunciació d’intencions” a l’hora de regular aspectes com les polítiques de formació, que, a criteri del Govern, han d’acompanyar aquesta prestació.
L’executiu argumenta que un sistema adient de cobertura d’aquesta naturalesa hauria d’incloure l’impuls de les polítiques de formació, acompanyades d’una prestació econòmica no de caràcter assistencial sinó contributiu, que impliqués els treballadors en la cobertura d’aquest risc.
El Govern també creu que la prestació per desocupació hauria de ser estable per poder preveure un mecanisme que regulés la provisió de fons per finançar-la, aprofitant els cicles de creixement econòmic i deixant de banda així la improvisació.
De tota manera, el Govern considera que la prestació ha de ser “el darrer recurs” i que s’ha d’aprofundir en les polítiques ocupacionals. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte