Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern i els mandataris comunals es van reunir a mitjans de setembre per mirar de pactar les mesures d’estalvi energètic.
El Govern i els mandataris comunals es van reunir a mitjans de setembre per mirar de pactar les mesures d’estalvi energètic.

El Govern ultima un ajut per pagar la calefacció a les famílies necessitades


Escrit per: 
M.S./ Foto: SFGA

Donant compliment al compromís adoptat per la majoria parlamentària en el debat d’orientació política, el Govern està ultimant una ajuda per cobrir part de les despeses de calefacció a aquelles famílies amb les rendes més baixes. Així ho ha anunciat avui el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, que ha deixat clar que es tracta “d’un cop de mà” per fer front a les despeses de calefacció i “no pas de tot l’import” de les mateixes.

Jover, que ha destacat que es tracta d’una iniciativa que ja apliquen altres països, ha explicat que s’està acabant de definir la quantitat de l’ajuda, que es determinarà en base al càlcul de la despesa en calefacció de les llars per passar l’hivern, així com els criteris per poder accedir-hi.

En aquest sentit, i amb la voluntat “d’obrir el nombre de beneficiaris”, el ministre ha avançat que el topall establert no equivaldrà únicament al llindar econòmic de cohesió social (LECS), com passa amb moltes de les prestacions, sinó que, com en el cas dels ajuts al lloguer d’habitatge, quedarà per damunt d’aquest valor de referència.

Així mateix, Jover ha deixat clar que els beneficiaris de l’ajuda no hauran de presentar factures de compra de gasoil o de pèl·lets ni tampoc rebuts de la llum en el cas de les calefaccions elèctriques, sinó que simplement rebran la transferència corresponent per part de Govern.

Aquest ajut directe per sufragar part de les despeses de calefacció se suma a la mesura ja anunciada pel cap de Govern durant el debat d’orientació política de no aplicar l’any vinent l’increment previst de la taxa verda al gasoil de calefacció.

D’altra banda, i interpel·lat sobre les mesures per fomentar l’estalvi energètic, Jover ha explicat que continua el diàleg amb les administracions parroquials així com amb els diferents sectors empresarials per arribar a acords. El ministre, que ha reiterat la necessitat que les administracions públiques exerceixin un “rol exemplificant”, ha detallat que la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha traslladat al Govern la “bona predisposició” mostrada pels sectors econòmics per aplicar mesures d’estalvi, i que, fins i tot, veuen bé que “algunes mesures puguin ser obligatòries”.

Així mateix, Jover ha aprofitat per insistir que tot l’estalvi energètic que no es faci comportarà “més dèficit i menys muscle” per a FEDA i, per tant, la necessitat “d’incrementar més les tarifes”.

Govern
calefacció

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte