Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern veuria correcta l'ampliació de les escoles a Canillo


Escrit per: 
Redacció


Les futures escoles a la zona del Sella a Canillo van ocupar bona part de la sessió de comú d’ahir de la parròquia, en un ampli debat sobre aquesta decisió, que no és altra que la de suprimir aquest projecte perquè té un cost de 18 milions i trigaria a realitzar-se entre cinc i sis anys, com va indicar el cònsol major, Enric Casadevall.

No obstant, la majoria no vol deixar “sense escola” la parròquia i proposarà al Govern, en una carta, una ampliació de l’actual, a la part antiga del poble, en un terreny d’uns 800 metres quadrats. La principal novetat d’aquesta qüestió ve donada pel vistiplau, tot i que no oficial, que rep aquesta ampliació del ministeri d’Educació, i és que de manera oficiosa la titular de la cartera, Susanna Vela, va proposar a Casadevall una ampliació de les escoles en comptes d’una de nova al Sella.
Segons Casadevall, aquesta alternativa és més adient a les necessitats de la parròquia, donat que es trigaria uns dos anys a fer-la i costaria uns 4 milions d’euros. En aquest sentit, la proposta que farà la corporació al Govern serà que els 2,5 milions d’euros pressupostats per al punt giratori de Soldeu es facin servir per engrandir l’escola, i que s’afegeixi el restant amb una ampliació de la partida pressupostària.
Evidentment, aquesta aprovació i la manera amb què s’ha pres aquesta decisió van fer posar el crit al cel a l’oposició canillenca, el cap de la qual, Gerard Bàrcia, no va dubtar a titllar la gestió com “la pitjor que he vist en tota la meva vida”.
En qualsevol cas, l’oposició va fonamentar la seva crítica en una manca de “valentia política” per no haver aplicat els mecanismes escaients perquè els propietaris paguessin el que havien de pagar i es pogués desenvolupar el pla especial com pertocava, sobretot després de gastar 143.000 euros en l’elaboració.
A més, segons la minoria, fan falta unes noves escoles i no és viable fer una ampliació de les actuals ni per espai ni per ubicació, ja que estan situades en una zona en què hi ha un fort pendent i en què s’ha de tallar el trànsit a l’entrada i sortida del col·legi cada dia.
En un altre ordre de coses, Casadevall va comentar que s’espera que el Palau de Gel pugui tancar el 2010 amb una reducció de les pèrdues, que es van quantificar el passat exercici en uns 400.000 euros. Mònica Bonell, cònsol menor, va indicar que s’ha donat una darrera oportunitat a la gestió actual del restaurant i que esperen que amb el nou responsable i la nova direcció del centre en millori rendiment. Sens dubte, si no funciona des de la corporació optaran per externalitzar aquest servei.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte