Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.

El Govern vol aprofitar el temps del recurs per convèncer els comuns


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

L’executiu entén “perfectament” la decisió dels comuns d’interposar un recurs administratiu al Govern per a la regularització de les transferències de l’exercici 2017 per poder “mantenir el seu dret i que no prescrigui” si bé admet que “no estem negociant res amb els comuns perquè tenim dues interpretacions diferents”.

Així ho va assegurar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va recordar que mentre els comuns consideren que el càlcul per determinar la quantia de les transferències s’ha de fer en base als ingressos liquidats, el Govern manté que s’ha de determinar a partir dels que han estat cobrats, dues interpretacions “diferents i legítimes”.

A més a més, Jover va insistir que la interpretació que es fa des del Govern és la mateixa que es va fer per part d’executius anteriors i també des d’Intervenció General i del Tribunal de Comptes, que així ho ha avalat en els diferents informes.

Precisament, tota aquesta informació és la que es vol compartir amb les administracions parroquials per veure si es pot acostar posicions sobre la interpretació i fer que desisteixen de la seva reclamació. “Aprofitarem el temps del recurs administratiu per veure si els convencem que la interpretació del Govern és la bona” i poder “veure si els propis comuns decideixen que l’acció decaigui”, va destacar el ministre, que va recordar que les transferències corresponents al 2017 ja es van abonar en dos pagaments.

Precisament, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va assegurar que les corporacions parroquials entenen que el Govern “ha de defensar la seva posició”, es va mostrar convençuda que “segurament s’anirà a la Justícia” i que serà aleshores quan “es decidirà quina és la interpretació de la llei”.
I és que els comuns es mantenen en la posició que el Govern els deu uns set milions d’euros de les transferències de l’exercici 2017, dels quals gairebé un milió i mig correspondrien a Andorra la Vella, segons va detallar Marsol.

Govern
vol
aprofitar
temps
recurs
convèncer
comuns

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte