Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern vol augmentar les sancions amb el nou codi


Escrit per: 
M. F.

El Govern està treballant en la modificació del Codi de circulació per dur a terme tot un seguit d’actualitzacions, una de les quals seria revisar les sancions per fer-les més elevades i també amb l’objectiu de crear el mecanisme correcte perquè realment siguin abonades, segons el portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé.

D’aquesta manera, tal com va afegir Bartolomé, abans d’abordar altres qüestions com instal·lar més radars a les carreteres per evitar accidents, cal adaptar aquest codi de circulació perquè les multes siguin més elevades i el cobrament sigui molt més àgil. A banda de les sancions, aquesta revisió ha de servir també per garantir que els vehicles vagin equipats correctament durant l’hivern o per regular l’ús d’aparells electrònics, entre molts altres aspectes, segons l’executiu.
El portaveu del Govern va admetre que aquesta revisió està avançant més lentament del que voldrien, però també va remarcar que cal un treball aprofundit, ja que els aspectes que cal revisar són diferents.
A banda d’aquestes mesures “repressives”, Bartolomé va remarcar que cal que hi hagi una presa de consideració per part de la ciutadania sobre diferents aspectes que posen en perill la circulació i va fer referència a la qüestió de l’educació viària que es porta a terme a les escoles.
Des de l’executiu es va fer també balanç del pont de la Puríssima i es van donar les dades definitives de l’entrada de vehicles al país. D’aquesta manera, el volum de vehicles que han entrat definitivament al país durant els quatre dies del pont ha estat de 71.723, 54.172 dels quals per la frontera del riu Runer i la resta, 17.551, per la del Pas de la Casa. Bartolomé va valorar molt positivament aquestes xifres i va concloure que són el resultat de l’esforç fet per moltes de les parts implicades, com ara les estacions, els hotelers o els comerciants, i també del treball conjunt que s’està duent a terme. Aquesta bona afluència de turistes, segons va subratllar Bartolomé, demostra que “la marca Andorra” té un atractiu important per als visitants.
Des del Govern també es va posar de relleu la coordinació entre la policia i els agents de circulació dels comuns tot i els problemes de circulació que es van registrar, i és que, en aquest sentit, el portaveu del Govern va recordar que la xarxa viària del país no pot arribar a absorbir volums tan importants de vehicles. També va remarcar que en l’àmbit policial tampoc no s’han registrat problemes remarcables pel que fa a furts o delictes contra el patrimoni.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte