Diari digital d'Andorra Bondia
El Govern vol tancar la participació dels grups en la negociació amb la UE la setmana vinent
El Govern vol tancar la participació dels grups en la negociació amb la UE la setmana vinent

El Govern vol tancar la participació dels grups en la negociació amb la UE la setmana vinent


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’executiu espera poder tancar i concretar la participació dels presidents dels grups parlamentaris en la delegació que negocia l’acord d’associació amb la Unió Europea la setmana vinent. Així ho va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va destacar que bona part del consell de ministres es va dedicar a abordar la qüestió europea.
“Si podem tancar-ho la setmana que ve, no esperarem a l’altra”, va assegurar el ministre, que va insistir en que “la voluntat és tancar-ho el més ràpidament possible per posar-nos tots ja a treballar”. En aquest sentit, Cinca, que interpel·lat sobre si la participació dels grups podria fer-se ja efectiva en la reunió de l’11 de desembre a Brussel·les va dir que seria “fantàstic”, es va mostrar optimista pel retorn que han tingut fins ara dels grups parlamentaris.
Així mateix, el ministre va explicar que avui s’acabarà de tancar el document que es farà arribar als presidents dels grups parlamentaris l’oferta de participació en el procés negociador que els va fer la setmana passada el cap de Govern, Antoni Martí, un text obert als suggeriments que puguin fer els grups i que ha de ser la base del que s’acabi signant.
D’altra banda, Cinca va explicar que en la reunió del consell de ministres es va fer balanç també de les “trobades d’alt nivell” amb les delegacions de Mònaco i San Marino, amb aquesta darrera ja dilluns, unes reunions “molt positives” ja que han permès compartir estratègies de negociació i analitzar aquells aspectes d’interès comuns, és a dir “aquelles especificitats que cal defensar i que cal fer compatibles amb el cabal comunitari que s’hagi d’assumir”. 
En aquesta línia, el ministre, i tal com ja es va posar de manifest després de la reunió trilateral de dimarts, va assegurar que hi ha “un argumentari comú” i que “és suficient” per poder defensar aquestes especificitats i per mirar d’aconseguir una mica “un tracte a mida” dels tres estats.
A més, Cinca va defensar també la importància d’aquestes reunions ja que el ritme de les negociacions s’accelerarà notablement l’any vinent, període en què a dia d’avui ja hi ha programades vuit noves rondes de negociació. En aquesta línia, el ministre va assegurar que el 2018 serà un “any clau” en l’esdevenir de l’acord d’associació, si bé va voler deixar clar que “no serà definitiu” ja que la voluntat de l’executiu es que s’acabi de tancar el 2019.

 

tancar
participació
grups
negociació
ue
Govern
setmana vinent

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte