Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern xifra en 0,5% l’impacte de tancar vuit diumenges a la tarda


Escrit per: 
Redacció


El ministeri d’Economia i Finances rebat les xifres fetes públiques per la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA) que situaven en un 3% les pèrdues en la facturació anual que es derivaran de tancar vuit diumenges a la tarda, i calcula, segons va explicar a través d’un comunicat, que el sector comercial pot deixar d’ingressar com a màxim el 0,5% de les vendes anuals.

En l’elaboració de l’estudi, s’ha partit de la base que el tancament de vuit diumenges a la tarda (de les 14 hores fins a les 19 hores) suposa un total de 40 hores anuals, “xifra que tan sols representa un 1% del còmput total d’hores d’obertura comercial a l’any”, segons s’assegura en el comunicat. Igualment, el Govern afegeix que les vuit tardes equivaldrien aproximadament a quatre dies sencers i que si l’impacte fos d’un 3%, com calcula la FACA, “360 dies tindrien una repercussió –impossible– del 270%”.
El Govern també explica que s’ha tingut en compte que les compres fetes durant les tardes de diumenge suposen un 40% de la facturació del dia, “un percentatge que té un impacte més baix si es té en compte que es tracta de diumenges amb poca activitat comercial, perquè estan en períodes de temporada baixa”, recalca el comunicat.
Per donar força a aquesta idea, el Govern defensa que les xifres de turistes i visitants als mesos de maig, juny o octubre estan entre un 30% i un 50% per sota de les corresponents als mesos d’estiu o a la temporada d’hivern.
Un altre factor que minimitza el càlcul de l’impacte en les vendes de tancar vuit tardes de diumenge és “la procedència del visitant”, segons indica el Govern. Així, assenyala que “un terç dels compradors són ciutadans d’Andorra, que no canviaran els seus hàbits de consum pel fet que es tanqui puntualment vuit tardes”, s’assegura en la nota feta pública des de l’executiu.
Així, segons el ministeri d’Economia i Finances, “els càlculs exposats deixen en evidència la poca credibilitat de l’estudi fet públic pel sector comercial que xifra en un 3 per cent de la facturació anual les pèrdues pel tancament vuit tardes de diumenge”.
La nota feta pública conclou assegurant que “el Govern rebutja manifestacions que generen alarma i confusió a la població donant a conèixer xifres poc contrastades i arguments poc fonamentats”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte