Diari digital d'Andorra Bondia

El grup de Progrés defensa que es mantingui el dimarts de festa major


Escrit per: 
Redacció / Foto: J. A.

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va reclamar ahir, a través d’un comunicat, que es mantingui el dimarts de la festa major de la ciutat i va recordar que “fins i tot durant el franquisme se celebrava la festa major des del dissabte fins al dimarts”.

En aquest sentit, el grup de l’oposició va lamentar que l’alcalde, Albert Batalla, “hagi pres aquesta decisió de manera unilateral i sense consensuar-la amb la resta dels grups municipals”, i va posar en relleu que “per a una decisió com aquesta, que afecta la tradició i els costums de la gent de la Seu, s’havia de buscar un consens general de la societat”.
Per aquest motiu la formació proposa que es facin un seguit de modificacions en la programació per poder mantenir el dimarts de la festa major d’aquest any. Progrés assegura que “aquests canvis haurien de permetre mantenir els quatre dies de celebració i, al mateix temps, estalviar en el cost total de l’organització”.
A més a més, el grup municipal de PSC-Progrés va demanar que s’escoltin les iniciatives i les opinions ciutadanes que han sorgit durant les últimes setmanes i que es busqui la col·laboració necessària per tirar-les endavant. I en aquest sentit va recordar que només en un grup del Facebook hi ha més de 3.000 membres que demanen que es mantingui la festa major el dimarts.
El portaveu del grup al consistori de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, va posar en relleu que “els diners que l’Ajuntament deixarà d’ingressar en concepte de fires i atraccions del dimarts es podien haver destinat a activitats diverses, sense cap cost per al consistori”.
Així mateix, Ordeig, que va lamentar la decisió adoptada per l’equip de govern municipal de retallar un dia la celebració, va recordar també que “la festa major genera activitat econòmica per a la Seu i aquesta decisió afecta de ple l’hostaleria i la restauració”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte