Diari digital d'Andorra Bondia
El grup liberal vol que el patrocini dedueixi fins al 50% la quota de l’IS
El grup liberal vol que el patrocini dedueixi fins al 50% la quota de l’IS

El grup liberal vol que el patrocini dedueixi fins al 50% la quota de l’IS


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El grup parlamentari liberal vol que les despeses vinculades a patrocinis i subvencions a entitats esportives i culturals puguin deduir-se, en part, a l’hora de pagar l’impost de societats. Així es desprèn, si més no, de les esmenes que la setmana passada va presentar en nom del grup el des de dimarts passat ex-conseller general del grup liberal i nou parlamentari del grup mixt, Carles Naudi d’Areny Plandolit, al projecte de llei de modificació de la Llei 95/2010 de l’impost de societats.
I és que, malgrat que el text entrat a tràmit per l’executiu no preveia la modificació de l’article 43 de la llei vigent, el relatiu a la quota de liquidació i deducció per eliminar la doble imposició interna i internacional, la darrera de les set esmenes presentades al projecte de llei preveu l’addició d’un nou apartat a l’article 43 en aquest sentit.
Així, Naudi planteja afegir un desè punt a l’article que estableixi que “a la quota resultant, es podrà deduir fins a un màxim del 50% aquelles despeses vinculades amb patrocinis i subvencions a entitats esportives i culturals”.
D’altra banda, en una altra de les emenes, Naudi planteja un nou redactat per a l’article 6 del projecte de llei, que suprimeix el règim especial de societats de gestió i inversió financera intragrup de la llei vigent per tal de mantenir aquest règim. 
Així, l’esmena, que canvia el nom del règim pel de règim especial de societats que intervenen en el comerç internacional, preveu que els obligats tributaris puguin beneficiar-se d’una reducció del 80% de la base de tributació corresponent a les rendes positives que resultin de l’activitat de compravenda internacional de mercaderies i de comissionista, agent o intermediari en general en compravendes internacionals de mercaderies i qualsevol altre tipus de béns, inclosos els immobles, situats fora del territori andorrà.
L’aplicació d’aquesta deducció estaria subjecta, segons preveu la mateixa esmena, que l’obligat tributari disposi Andorra per fer aquestes activitats d’una persona contractada, almenys a mitja jornada, i d’un local destinat, exclusivament, com a mínim, d’una superfície mínima de vint metres quadrats.
En una altra de les esmenes, la relativa a la disposició transitòria primera que estableix el règim transitori aplicable a les entitats acollides al règim especial de societats que porten a terme explotació internacional d’actius intangibles o que intervenen en el comerç internacional, es proposa un nou apartat per tal que els obligats tributaris que estiguin aplicant aquest règim especial a la data d’entrada en vigor d’aquesta llei el continuïn aplicant en els mateixos termes que disposa l’article de la legislació actual.
Finalment, en les esmenes presentades al projecte de llei de modificació de la Llei de l’impost de societats, Naudi demana també eliminar el nou apartat que s’introdueix en l’article, relatiu a l’eliminació de la doble imposició econòmica interna i internacional sobre participacions en beneficis d’altres entitats, que estableix que “no són deduïbles les pèrdues obtingudes en la transmissió de participacions”.

 

grup liberal
patrocini
dedueixi
50%
quota
l'IS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte