Diari digital d'Andorra Bondia

El grup socialdemòcrata dóna suport al recurs del Comú contra l’heliport


Escrit per: 
Redacció

El grup parlamentari socialdemòcrata ha manifestat el seu suport al recurs de reposició interposat pel Comú d’Andorra la Vella contra la concessió de l’Heliport Nacional al roc de Patapou.

El president del grup, Jaume Bartumeu, va enviar ahir al matí una carta a la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, en resposta a la tramitació de la documentació que li havia fet el Comú el dia 3 de juliol sobre la concessió administrativa.
A la missiva, Bartumeu recorda que fa mesos que els socialdemòcrates estan plantejant “dubtes més que raonables” sobre la legalitat de licitar la concessió a uns particulars de la construcció i gestió d’un heliport nacional.  Aquesta és la postura que ha mantingut el grup parlamentari socialdemòcrata des del principi en les seves interpel·lacions al Govern sobre la qüestió.
En aquest sentit, el conseller general David Rios, portaveu a la comissió legislativa d’Economia, ha manifestat diverses vegades que la normativa vigent “fa legalment impossible l’establiment d’una concessió administrativa per a la construcció i gestió de l’Heliport Nacional d’Andorra”, segons van recordar ahir els socialdemòcrates en un comunicat. Per aquesta raó l’oposició manté que tant el concurs com la posterior adjudicació de la concessió “són nuls de ple dret”.
A la carta enviada per Bartumeu a Ferrer es comunica “la total disconformitat i total oposició al procediment emprat pel Govern en la preparació i ulterior adjudicació d’aquesta concessió administrativa”.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata va considerar ahir, en relació amb la ubicació per construir l’Heliport Nacional, el roc de Patapou, que “és una barbaritat”, i que per constatar-ho “no calen gaires estudis”. “Segurament ara es demanarà un estudi per intentar disfressar la marxa enrere que haurà de fer inevitablement  el Govern una vegada deu haver avaluat la dificultat que tindrà per qüestions legals per poder guanyar la licitació davant dels tribunals”, va considerar Bartumeu, alhora que afegia que dins del “cúmul de despropòsits” que s’han succeït s’afegeix ara que el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, “doni per fet que l’informe beneirà les seves decisions”, ja que és un problema quan un “se sent ungit de veritats revelades i creu que no es pot equivocar”.
El grup parlamentari recorda en el comunicat que el 3 de febrer va demanar el plec de bases del concurs. Posteriorment, Rios va interpel·lar el Govern dos cops sobre l’adjudicació, el 19 d’abril i el 14 de juny. “Les respostes rebudes del Govern, evasives i arrogants, ens han refermat en el nostre convenciment que l’adjudicació no és conforme al dret i, menys encara, als principis que legitimen l’activitat administrativa”, afegeix el comunicat del grup socialdemòcrata.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte