Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller de Treball, Chakir el-Homrani, parla amb un usuari de la Fundacio Alba Jussà.
El conseller de Treball, Chakir el-Homrani, parla amb un usuari de la Fundacio Alba Jussà.

El-Homrani troba “prioritari” dotar d’oportunitats els veïns del Pirineu


Escrit per: 
Agències

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el-Homrani, va dir a Tremp que “és prioritari” dotar d’oportunitats els veïns de tots els municipis del Pirineu per “assegurar l’equilibri territorial”. El-Homrani va explicar que les dades són una realitat i va afegir que el global del Pirineu està 14 punts per sota pel que fa a la mitjana catalana de la taxa d’activitat i 11 punts per sota en la taxa d’ocupació. El conseller va dir que confia en el desplegament territorial de les polítiques actives del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per contribuir al desenvolupament econòmic i el mercat laboral. Pel que fa a la diagnosi de cada territori i a la redacció d’estratègies concretes, es va mostrar partidari de fer-ho amb el consens de les administracions locals i comarcals per tal de potenciar les seves especificitats.
El conseller de Treball es va reunir amb l’alcalde de Tremp, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà i va visitar el nou espai Enrique Vicente de l’Associació Alba Jussà, adreçat a l’atenció de les persones amb discapacitat i problemàtica de salut mental. El-Homrani es va interessar de manera especial pel dia a dia dels usuaris del centre i va conèixer de primera mà la importància del servei de transport públic perquè aquests joves es puguin desplaçar al centre cada dia. El conseller va destacar el valor del treball conjunt en l’àmbit del treball i els aspectes de caràcter social. 
El Pallars Jussà és una comarca que està inclosa en el programa Treball a les 7 comarques que promou projectes de caràcter integrat que combinen, en el marc d’un pla d’execució anual, accions ocupacionals i de desenvolupament local a les set comarques que tenen una major necessitat de reactivació econòmica: l’Anoia, el Baix Ebre, el Montsià, el Pallars Jussà, Ribera d’Ebre, el Ripollès i la Terra Alta.
El conseller va destacar les potencialitats del Pallars Jussà en el món del vi i la ramaderia, sobretot pel que fa a la producció de corder de raça xisqueta.
El-Homrani va ressaltar també que actualment el departament atorga a l’Ajuntament de Tremp més de 400.000 euros amb subvencions per al foment de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local. Al Pallars Jussà, el departament destina 1,6 milions d’euros a polítiques d’ocupació amb diversos programes de Garantia juvenil i d’orientació i qualificació professional, així com d’altres projectes com el de Treball a les 7 comarques, on precisament el Consell Comarcal s’encarrega d’executar les accions de suport al sector turístic, desenvolupament sostenible i en l’àmbit dels serveis socials.

El-Homrani
troba
veïns
Pirineus
dotar
oportunitats
prioritari

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte