Diari digital d'Andorra Bondia
El titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la compareixença d’ahir posterior al consell de ministres.
El titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la compareixença d’ahir posterior al consell de ministres.

El juliol tanca amb 1.061 aturats inscrits a Ocupació, un 27% menys


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

A finals de juliol hi havia fins a 1.061 persones aturades inscrites al Servei d’Ocupació en recerca d’un lloc de treball, un 27,1% menys respecte a les 1.456 persones sense feina que hi havia a finals de juny, segons les dades avançades ahir pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que va atribuir la millora al retorn de l’activitat així com als efectes del programa per fomentar l’ocupació en el sector públic impulsat per l’executiu i a la intermediació del SOA. 

Gallardo, que va celebrar la tendència a la baixa del nombre d’aturats ja iniciada al juny després que el maig passat s’assolís la xifra més alta de desocupats  (1.761), va concretar que el mes passat es van formalitzar fins a 137 contractacions a través del programa i del Servei d’Ocupació, mentre que la resta van ser els interessats qui van trobar directament un lloc de treball. Amb tot, el ministre va mostrar la preocupació del Govern per les encara més de mil persones inscrites al SOA i va anunciar que les pròximes setmanes el consell de ministres acordarà la posada en marxa d’un segon programa, en aquest cas per fomentar l’ocupació al sector privat.

D’altra banda, Gallardo va explicar que l’executiu va acordar una ampliació d’autorització de despesa de 16.028.188,78 euros per fer front als pagaments  de la part que correspon al Govern de l’aplicació de les suspensions temporals del contracte de treball (STCT) i de les reduccions de la jornada laboral (RJL). El ministre va precisar que aquesta quantitat correspon a les ajudes ja abonades als treballadors afectats per aquestes mesures el mes de juny, 8,5 milions d’euros, i a les previsions per als mesos de juliol, agost i setembre, 7,5 milions més. En aquesta línia, el titular de Presidència, Economia i Empresa va remarcar que aquestes quantitats són independents de l’aportació de 8 milions d’euros que ha fet també l’executiu per fer front, en el marc de les mesures acordades, al pagament de la part patronal de la CASS.

Així mateix, el ministre va recordar que des de l’abril s’han rebut fins a 17.726 sol·licituds de STCT, 8.197, i de RJL, 9.529, de les quals 17.280 (8.090 STCT i 9.190 RJL) s’han resolt favorablement. Per grups, els que més sol·licituds han generat són el de la restauració, 8.121, el de treballadors no qualificats, 2.283, i el de tècnics i personal de suport, amb 2.137. Aquest mes d’agost hi ha encara 4.101 treballadors afectats per una STCT o una RJL.

Nous bàtxelors en enginyeria industrial i energies renovables
El consell de ministres va donar llum verd ahir a la creació de la titulació de bàtxelor d’especialització en Energies Renovables per al desenvolupament sostenible i el bàtxelor en Enginyeria d’Organització Industrial, ambdues titulacions creades a demanda de la Universitat Carlemany, institució que vol iniciar la seva activitat lectiva el pròxim curs acadèmic. 

D’altra banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ahir en tasques de portaveu, va anunciar que per tal de descongestionar el Servei de Tràmits i evitar cues d’usuaris s’habilitarà una sala a l’edifici administratiu del Prat del Rull per tal que les 700 famílies que ho han sol·licitat puguin recollir, a partir de dilluns vinent, el carnet de transport escolar per al nou curs.

Miquel Àngel Garcia, nou director de la presó
Després de les renúncies de Francesc Tarroch i Ismael Alarcón, el Govern va acordar ahir nomenar l’oficial Miquel Àngel Garcia com a nou director del departament d’institucions Penitenciàries i del cos penitenciari i al sotsoficial de primera Oriol Magrinyà com a director adjunt, apostant d’aquesta manera per la gent de dins el cos.

En el cas de Garcia, que ja va ser director de la presó entre els anys 2012 i 2015, fa 21 anys que forma part del cos penitenciari. Magrinyà, que és el primer cop que assumeix un càrrec en la direcció, va accedir al cos el 1994.

juliol
aturats
inscrits
ocupació

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Però els retards en pagaments dels STCL i que el programa de foment d’ocupació en realitat paga una misèria per treballadors ben qualificats no ho explicaran, oi? Pa’ qué? És millor seguir publicant aquestes xifres llunyanes a la realitat, com la mitjana salarial i altres pantomimes

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte