Diari digital d'Andorra Bondia

El líder del PSC de la Seu espera que les retallades de Fomento no afectin les obres de la N-145


Escrit per: 
Agències / Foto: M.S.


El cap de l'oposició de la Seu d'Urgell, Òscar Ordeig, s'ha reunit, aquest divendres al matí, amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu. El líder del PSC ha explicat que a finals de mes el Ministeri de Foment espanyol hauria de concretar quines obres pateixen la retallada pressupostària, i ha manifestat el seu desig que no afectin els treballs de la carretera N-145 perquè és una infraestructura bàsica.

Ordeig i Bartumeu també han parlat sobre altres qüestions relacionades amb el turisme, els treballadors transfronterers, o l'obertura econòmica d'Andorra.
Les infraestructures, el turisme i les relacions econòmiques entre Andorra i la Seu d'Urgell, han centrat la reunió que han mantingut, aquest divendres al matí, el cap de Govern, Jaume Bartumeu i el líder del PSC de capital de l'Alt Urgell, Òscar Ordeig.Ordeig ha explicat que, a finals de mes, està previst que el Ministeri de Foment espanyol anunciï quines inversions pel que fa a infraestructures es deixen sobre la taula. En aquest sentit, Ordeig ha expressat que 'els nostres esforços van encaminats a que la N-145 no estigui en aquesta llista i que, per tant, se segueixin els terminis d'execució i finalització previstos', és a dir, uns dos o tres anys. Aquesta, però, és una dada que haurà de fer pública en breu el ministre de Foment espanyol, José Blanco, segons ha manifestat el cap de l'oposició de la Seu.Durant la trobada també han sorgit altres qüestions, com 'potenciar les relacions comercials' entre els dos territoris, així com buscar noves 'sinergies turístiques'. El líder de l'oposició de la Seu ha manifestat la voluntat de col·laborar amb el procés d'obertura econòmica en el que actualment es troba el Principat. Tanmateix ha explicat que cal que el Principat i la Seu treballin conjuntament per potenciar atractius turístics com poden ser Caldea, o la Catedral de la Seu.En el transcurs de la reunió també s'ha parlat dels treballadors transfronterers, és a dir les persones que treballen a Andorra però resideixen a Catalunya. Aquest col·lectiu representa 'un 25% de la població activa de la Seu' i Ordeig ha manifestat el seu malestar pel fet que no puguin rebre el subsidi d'atur. El cap del PSC de la Seu ha dit que degut a la crisi hi havia persones que estaven marxant, però no ha especificat de quina xifra es tractaria. En aquest sentit, Jaume Bartumeu ha explicat a Òscar Ordeig que, després d’una reunió  mantinguda a Madrid entre el cap de Govern i el ministre espanyol de Treball, Celestino Corbacho, s’ha posat en marxa una taula de treball entre els governs d’Espanya i d’Andorra per tal d’analitzar la situació i buscar possibles solucions.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte