Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del discurs ofert per Ros en la recepció amb motiu del Dia Nacional d’Espanya, ahir.
Un moment del discurs ofert per Ros en la recepció amb motiu del Dia Nacional d’Espanya, ahir.

El María Moliner estudia noves línies de formació a part de les anunciades


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Col·legi María Moliner està treballant en d’altres línies d’estudis més enllà de les ja anunciades. Ho va afirmar l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, que no va voler donar-ne més detalls fins que no siguin aprovades pels ministeris d’Educació espanyol i andorrà. Tan sols es va limitar a dir que es tractarà de “formació professional i d’altres estudis”. El que sí que és clar és que l’any que ve arrencaran les especialitats d’FP en turisme i farmàcia.

En el seu discurs en motiu del Dia nacional d’Espanya, Ros va remarcar les excel·lents relacions amb Andorra i la participació en projectes compartits com “la possible” associació del Principat a la Unió Europea (UE) i l’organització de la Cimera Iberoamericana, que acollirà Andorra l’any que ve. Per l’ambaixador, aquests dos projectes “ajudaran a donar visibilitat global de les potencialitats d’Andorra” (va dir que la cimera suposarà el reconeixement del país com a seu d’esdeveniments a nivell mundial). Així mateix, Ros va reiterar la funció d’Espanya d’acompanyar el Principat en la negociació amb la UE, ja que, juntament amb França, són “els majors coneixedors de la identitat i característiques andorranes, que no han de ser menystingudes sinó potenciades i reconegudes” amb l’accés a la comunitat. A més va destacar els grans avantatges que suposarà la UE per a Andorra i va defensar que ser-hi ajuda a preservar la identitat i la sobirania en un món global. També va recordar la col·laboració en sanitat, seguretat i infraestructures. A l’últim va destacar la funció d’Andorra com a pol capaç de generar activitat econòmica i treball al Pirineu, un fet que el converteix en un bon aliat per als països veïns.
El cap de Govern, Xavier Espot, va agrair les paraules de “mà estesa i col·laboració lleial”. També es va referir al nomenament de Josep Borrell com a cap de la diplomàcia Europea, que espera que es tradueixi en la comprensió de la realitat andorrana per part dels negociadors de l’acord d’associació. Sobre l’enrenou que van generar en el seu moment les paraules de Borrell sobre la cobertura de l’atur per part d’Andorra als aturats que tornin a Espanya, va dir que aquesta és una qüestió pendent que s’ha de resoldre bilateralment amb Espanya i França.

 

dia nacional d'espanya
maria moliner
educació
ue
àngel ros
atur

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte