Diari digital d'Andorra Bondia
Ubach es va reunir amb Borrell per primera vegada en el marc de l’Ecosoc, ahir.
Ubach es va reunir amb Borrell per primera vegada en el marc de l’Ecosoc, ahir.

El ministre Josep Borrell visitarà Andorra els dies 3 i 4 d’octubre


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La visita del ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, a Andorra està prevista per al 3 i 4 d’octubre. Precisament ahir, a Nova York, es va produir el primer contacte bilateral entre Borrell i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que va servir per posar damunt la taula les qüestions d’interès per als dos països i per preparar la visita. Aquesta trobada va tenir lloc després de la intervenció d’Ubach al debat general del fòrum polític d’alt nivell sobre desenvolupament sostenible a l’Ecosoc, a les Nacions Unides, celebrat en el marc de la presentació del primer Informe nacional voluntari d’Andorra sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

En el seu discurs, la ministra va posar en relleu la necessitat d’incorporar la resiliència a les polítiques de desenvolupament i va garantir el suport d’Andorra a les Nacions Unides per continuar treballant per l’Agenda 2030, ja que és des del multilateralisme que es pot donar solució als problemes globals. Ubach va constatar els avenços a favor del desenvolupament sostenible, però va reconèixer que hi ha algunes fragilitats que posen en risc el desenvolupament dels països. La ministra es va referir al cas d’Andorra que, amb prop de 80.000 habitants, acull anualment 8 milions de turistes, cosa que posa a prova la sostenibilitat del seu desenvolupament. Així, va indicar, d’una banda,  algunes de les mesures que s’han aplicat per fer-hi front, com les inversions en energies renovables i les accions decidides per al foment de l’eficiència energètica i, de  l’altra, els esforços per sensibilitzar la població perquè canviï els hàbits i de transmetre les bones pràctiques des de la infància, a les escoles. 

Ubach també es va reunir amb el president de l’assemblea general, Miroslav Lajčák, i amb el viceministre d’Afers Exteriors de la República d’Hondures, José Isaías Barahona, amb qui va comentar la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020.

undefined

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte