Diari digital d'Andorra Bondia

El nivell d’endeutament centra el debat de la Massana


Escrit per: 
Marià Miño / Foto: M. M.

El nivell d’endeutament que arrossega el Comú de la Massana i la gestió d’EMAP van centrar bona part del debat ofert ahir per la televisió pública entre els tres candidats massanencs a cònsol major.

Els candidats van coincidir, d’altra banda, en la necessitat de potenciar els serveis socials i la mancomunació amb altres comuns, i d’aplicar una política austera d’inversions, centrada sobretot en la millora i rehabilitació dels pobles.
Sobre aquesta qüestió, tan sols la cap de llista del Partit Socialdemòcrata i Independents (PS+I), Carol Cureau, va apuntar la voluntat d’invertir en un projecte a l’actual poliesportiu de l’Aldosa, on es va comprometre a presentar “una proposta clara i concreta sobre el poliesportiu en un termini de sis mesos”. De la seva banda, el candidat de Ciutadans Compromesos (CC), David Baró, va apostar per la contenció pressupostària, mentre que tots dos candidats van coincidir en la necessitat d’arribar a convenis amb centres esportius d’altres parròquies per poder accedir en les mateixes condicions.
Pel que fa a la situació financera, Cureau va qüestionar de forma reiterada la capacitat de gestió dels seus dos interlocutors, i els va responsabilitzar de l’actual situació econòmica de la corporació, que acumula un deute global de 42,18 milions d’euros –15 corresponents a la corporació, 25 a EMAP i 2 a Vallnord–, segons va fer públic ahir el Comú a través de l’informe de tancament de comptes del tercer trimestre d’aquest any.
El cap de llista de Moviment Massanenc (MM), Robert Albós, Albós va replicar que “quan vaig deixar el càrrec de cònsol menor el deute no arribava a 20 milions, i vam deixar 5 milions d’euros a les caixes”, una xifra que ni Cureau ni Baró van donar per vàlida. En aquest sentit, Baró va retreure a Albós que “va deixar el Comú amb 7 milions de deute, però va comprometre 24 milions amb el telecabina”, mentre que el candidat de Moviment Massanenc va defensar la inversió realitzada com un actiu per a la parròquia.
Així mateix, el candidat de Ciutadans Compromesos va argumentar que “ens els últims anys els pressupostos se superaven amb dèficit, mentre que hem arribat al 2010 i el 2011 amb superàvit” i va afegir que “hem reduït les despeses corrents en 4 milions i les despeses de personal un 10%”. Finalment, Baró va concloure que “estem en vies de corregir l’endeutament i un exemple d’això és que en els nou últims mesos l’hem reduït en quatre milions”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte