Diari digital d'Andorra Bondia

El nou delegat del Pirineu diu que no es pot parlar d'una 'seu fixa' donat que el territori és molt 'heterogeni'


Escrit per: 
Agències

El nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, afirma que l'articulació de la delegació es farà des d'una perspectiva diferent a la de fins ara.

Anuncia que serà més 'austera', amb una estructura molt més reduïda que es tradueix amb una reducció de càrrecs i una racionalització de les delegacions dels diferents departaments de la Generalitat. Alins ha explicat que la tasca bàsica de la delegació del Govern és la de coordinar i potenciar les competències de la Generalitat en aquestes comarques. Pel que fa a la seu de la delegació, actualment al Pallars Jussà, ha argumentat que no es pot parlar d'una 'seu fixa' donat que el Pirineu 'és molt heterogeni'.

Albert Alins considera que el debat sobre la ubicació de la seu de la delegació és una qüestió que solament divideix a la gent del territori i crea greuges comparatius entre les diferents poblacions. El delegat de Govern s'ha mostrat partidari de fugir d'aquesta problemàtica i potenciar que la delegació estigui el més a prop possible dels ciutadans del Pirineu, indistintament de la comarca a la que habitin. Per a Albert Alins,  la delegació de l'Alt Pirineu i Aran ha de tenir una estructura 'austera' i creada 'amb molt rigor'.

Com a principals reptes per afrontar aquesta legislatura, hi ha el de fer front a la crisi econòmica. Alins ha destacat tres línies d'actuació: la ramaderia d'alta muntanya, les estacions d'esquí i els temes ambientals.

El nou delegat de l'Alt Pirineu i Aran considera que conservar i ajudar a la ramaderia d'alta muntanya és vital pel futur de les comarques de muntanya. Per això, Alins creu que cal fer una aposta decidida per la ramaderia ecològica.

Pel que fa a les estacions d'esquí ha dit que són un motor econòmic important per les comarques del Pirineu i un generador de llocs de treball. 'La feina del Govern és potenciar, crear i afavorir les condicions necessàries perquè siguin catalitzadores econòmiques' ha raonat.

Alins ha estat molt crític amb les polítiques ambientals del darrer Govern i ha afirmat que 'des del Pirineu ens hem sentit agredits per les figures de protecció ambiental'. 'En més d'una ocasió' ha afegit, les figures de protecció ambiental han coartat el creixement econòmic i sostenible del Pirineu. El nou delegat de l'Alt Pirineu ha volgut deixar clar que aquesta línia s'ha de reconduir.

Pel que fa a l'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, pendent des de fa més d'una dècada, ha dit que s'aprovarà però amb el consens dels Ajuntaments i els veïns de les zones afectades.

Alins es trobarà sobre la taula la problemàtica de la MAT del Pallars. ¡El primer que caldrà fer és demanar informes al Govern de l'Estat, al de la Generalitat a l'empresa Red Elèctrica', ha dit. 'Paral·lelament haurem de parlar amb els Ajuntaments afectats i els veïns de la zona per prendre una determinació', ha afegit.  Un altre repte clar  és la necessitat de potenciar l'arribada de les noves tecnologies -Internet, cobertura de telefonia mòbil i TDT-, a totes les zones del Pirineu i millor les comunicacions terrestres. Alins ha citat com a exemples la carretera de Comiols i laN-260 en el seu tram de Xerallo a el Pont de Suert.

Finalment, Alins ha tractat la relació de la delegació amb el territori de l'Aran. Afirma que els qui treballin a la delegació de la Generalitat de Catalunya estaran 'al costat dels responsables polítics de l'Aran', tenint en compte l''especificitat política', la seva autonomia i les competències que tenen transferides. El nou delegat ha dit que no sols respectaran aquestes relacions sinó que les 'potenciarem i els hi donaran el màxim rigor', ha conclòs.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte