Diari digital d'Andorra Bondia
El nou director de l’INAF també dona allargues a la comissió BPA
El nou director de l’INAF també dona allargues a la comissió BPA

El nou director de l’INAF també dona allargues a la comissió BPA


Escrit per: 
Enric Guinart/Foto: Jonathan Gil

Ja fa temps que diferents membres de la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera, la més popularment coneguda com a comissió BPA, tenen la mosca darrere l’orella pel menysteniment de determinats dirigents d’institucions de l’Estat respecte d’aquesta comissió. 
Les fórmules que més s’han repetit fins ara o bé ha estat  retardar la data de les compareixences o bé donar molt poca informació en el transcurs d’aquestes al·legant motius de confidencialitat. I, segons ha pogut saber el BonDia, recentment s’ha donat un nou cas que afecta l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF). Malgrat la incorporació d’un nou director general, sembla que les maneres de fer no canvien. 
Així almenys es desprèn de la carta que va enviar el president del consell d’administració de l’INAF, Raül González, al president de la comissió BPA, Ladislau Baró. En la missiva, que ha pogut consultar aquest rotatiu, l’INAF respon a una carta que li havia fet arribar Baró en data 27 de març on se sol·licitava la compareixença conjunta del mateix González i del nou director general de l’institut de finances, Ramón López. En la resposta de l’INAF, que ja es dona quinze dies després d’haver rebut la carta de la comissió BPA, es mostra la disponibilitat a comparèixer davant la comissió “per exposar davant de la comissió especial les prioritats de l’INAF i els objectius fixats així com els mecanismes necessaris per assolir-los, amb la finalitat de consolidar el sistema andorrà de regulació i de supervisió financera”. Ara bé, malgrat que la comissió BPA li demana que la compareixença sigui el 19 d’abril, el president de l’INAF suggereix que no es faci fins al 21 de juny, o sigui dos mesos més tard, per “motius d’agenda”. Fonts de la comissió BPA consideren que la data proposada és una nova “presa de pèl” a la tasca de la comissió. 

Salari de 198.000 euros
En una resposta a una pregunta presentada pel conseller liberal Ferran Costa, el ministre de Finances, Jordi Cinca, exposa que el nou director de l’INAF cobrarà una remuneració fixa anyal bruta de 198.000 euros més una remuneració variable que pot arribar als 50.000 anuals. La seva antecessora en el càrrec, Maria Cosan, tenia una remuneració fixa anual bruta de 140.400 euros.

comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera
BPA. INAF
Raül González
salari
Ferran Costa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte