Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú d’Andorra la Vella.
El Comú d’Andorra la Vella.

El nou GAdA transitori no satisfà part dels treballadors del Comú


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El sistema alternatiu al GAdA aprovat pel Comú d’Andorra la Vella que ha de permetre assegurar la progressió professional dels treballadors de la corporació mentre el Govern no ho reguli a través d’un reglament que ha de desenvolupar la Llei de la funció pública no ha agradat a part dels treballadors d’aquesta administració. La principal queixa exposada per fonts properes als empleats és el termini que ha fixat l’equip de Conxita Marsol per ascendir al 95% de la banda. 
Aquestes fonts recorden que per arribar a aquest nivell hauran de passar deu anys quan amb dos o tres n’hi hauria prou. En aquest sentit afirmen que a hores d’ara hi ha treballadors cobrant sous diferents per una mateixa feina (hi pot haver persones amb salaris de 1.500 euros i d’altres amb més de 2.000 per un lloc de treball idèntic). Per això creuen que deu anys és massa temps per igualar salaris i afegeixen que el GAdA alternatiu serveix per mantenir les desigualtats perquè posa dificultats per arribar al mateix sou. Els empleats també lamenten que la cònsol major no els ha reunit per comunicar-los aquest nou sistema i veuen en la mesura una maniobra electoral per guanyar-se una bona imatge. Així retreuen que mentre no s’adopti un mètode que permeti assolir la igualtat salarial entre tots els empleats el que s’estarà fent és “inventar rendiments polítics”. Per les fonts consultades, la qüestió econòmica no pot ser una excusa per ajornar aquesta equiparació salarial, tenint en compte que l’actual majoria “s’ha gastat milions en obres”.
El Comú va introduir canvis en el complement de millora, que preveu que, amb un informe favorable del cap d’àrea i si no es té cap expedient disciplinari ni absències injustificades, es podrà ascendir al 95% al cap de deu anys d’entrar al Comú. També es van fer modificacions en relació amb la promoció interna i es va fixar que quan una persona que fa menys de cinc anys que treballa a l’Administració puja a un nivell superior es queda al 80% ; si fa entre 5 i 10 anys que hi treballa pujarà al 90%; i si fa més de 10 anys arribarà al 95%.

 

gada
transitori
nou
treballadord
Comú
satisfà
no

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte