Diari digital d'Andorra Bondia
El nou passaport biomètric de tercera generació, a final de mes
El nou passaport biomètric de tercera generació, a final de mes

El nou passaport biomètric de tercera generació, a final de mes


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El Govern va acordar ahir la modificació del reglament relatiu al passaport ordinari per adaptar-lo al nou passaport andorrà biomètric de tercera generació, que incorpora noves mesures de seguretat internacionals i el sistema SAC (Supplemental Access Control) i que s’implantarà abans de finals de gener, segons va anunciar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.
Els nous passaports disposaran, a la pàgina on s’incorporen les dades personals i la fotografia, d’una impressió amb làser i color sobre una base de policarbonat, que permet la gravació de la fotografia del titular en color i que, d’altra banda, garanteix una millor conservació d’aquesta pàgina, ara que la vigència dels passaports pot arribar a deu anys. Aquesta pàgina també incorpora un xip i dues zones, una d’inspecció visual i una altra de lectura automàtica.
El número de passaport variarà amb cada emissió d’un nou document per a un mateix titular i estarà format per la lletra majúscula O seguida de set xifres. Tot i això, segons va precisar Espot, i davant l’arrelament entre la ciutadania de la tradicional numeració associada a un número fix, el nou document conservarà aquest número. També, a la zona de lectura automàtica de les dades personals es conservarà el número d’identificació administrativa (NIA).
D’altra banda, segons va informar el ministre portaveu, Jordi Cinca, l’executiu va acordar declarar projecte d’interès nacional la construcció d’una minicentral hidroelèctrica a Aixovall, al riu d’Os, després que des del Comú de Sant Julià s’emetés també un informe favorable a la creació d’aquesta infraestructura.
Així mateix, i en aquest cas a proposta del titular de Turisme i Comerç, el consell de ministres va acordar modificar el reglament d’aplicació de la Llei dels agents i gestors immobiliaris per separar les proves tècniques de la professió de la prova de coneixement de català. Així, va precisar Cinca, els aspirants que vulguin fer la prova de capacitació hauran d’acreditar el nivell B2 de català.
El consell de ministres va validar també els membres del consell universitari de la Universitat d’Andorra (UdA), que seran Olga Travesset i Univers Bertrana, en representació del personal docent; Clàudia Call i Gilberto Colina, en representació dels estudiants, i Sophie Bellocq i Josep Peralba en representació del sector empresarial i professional i de les entitats privades, respectivament.

passaport biomètric
tercera generació
seguretat
numeració
Xavier Espot

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte