Diari digital d'Andorra Bondia

El Partit Reformista es vol dotar d’una executiva abans que s’acabi l’any


Escrit per: 
Redacció

El Partit Reformista d’Andorra (PRA) té la intenció de celebrar la primera assemblea ordinària abans que acabi l’any, per dotar-se d’una executiva que comenci concretar el programa electoral.

Davant d’unes eventuals eleccions anticipades a la primavera, la junta gestora que es nomenarà demà en l’acte funcional tindrà un marge de temps reduït per començar a captar afiliats, iniciar els contactes amb les formacions i els agents socials i preparar la primera assemblea del PRA. Mentrestant, el partit encara debat l’encaix que ha de tenir amb el Partit Liberal d’Andorra (PLA), Nou Centre i Coalició Reformista.
El líder del comitè local del PLA d’Encamp, Jordi Torres, que va comparèixer ahir com a portaveu del PRA juntament amb Estanislau Sangrà i Gilbert Saboya, va afirmar que el fet que s’anticipin les eleccions ajudarà a impulsar el procés d’afiliacions al partit. No obstant, també va admetre: “Provocarà contratemps perquè tindrem poc rodatge per afrontar-les amb solidesa.” De la seva banda, Saboya va apuntar que “la conjuntura política actual no afavoreix que es creï un partit amb calma”, però es va mostrar convençut que tenen “la capacitat de poder-hi arribar amb garanties”.
L’acte fundacional se celebrarà demà a les 22.30 a l’hotel Delfos després que el PRA hagi recollit un total de 150 signatures de suport a la seva creació. En aquest sentit, Saboya va apuntar que quatre dels consellers de CR han aportat la seva firma i va assegurar que “el suport al grup parlamentari reformista és absolut”.
Pel que fa a la futura junta gestora, els portaveus del PRA van avançar que pot estar integrada per un grup d’“entre mitja dotzena i una dotzena de persones”. Amb tot, Saboya va matisar que de moment no està tancat, ja que “la idea és presentar un cert nucli i que s’hi pugui sumar altra gent”. Així mateix, va confirmar que la junta estarà formada per les diferents sensibilitats que componen el partit.
D’altra banda, els portaveus del PRA van apuntar que encara no s’ha decidit si la formació s’integrarà en una plataforma o bé es presentarà a les eleccions com a partit nacional. La resolució del debat sobre la dissolució del PLA, que té partidaris i detractors, condicionarà en gran part el futur del partit.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte