Diari digital d'Andorra Bondia
Gili i López després de guanyar les eleccions a Escaldes-Engordany.
Gili i López després de guanyar les eleccions a Escaldes-Engordany.

El Partit Socialdemòcrata lamenta la decisió “unilateral” de Gili però no n’entén els motius


Escrit per: 
M.S.C. / A.L. / FOTO: Xavier Pujol

El PS ha lamentar que Rosa Gili s’hagi donat de baixa del partit tot i que li ha retret que més enllà de discrepàncies puntuals vinculades a qüestions de política nacional que confronten amb les comunals no hagués traslladat a la formació cap queixa. Considera que aquests aspectes s’haurien pogut tractar en el congrés de dissabte, al qual Gili no va assistir. De fet, el PS explica que les dues parts van acordar abordar aquestes divergències amb la nova junta i d’aquí la seva sorpresa arran de les declaracions fetes per la cònsol escaldenca aquest dilluns.

Un membre destacat del partit ha explicat que la decisió de Gili ha estat “unilateral” i que els esforços per reconduir la situació no van donar fruits, ja que la cònsol d’Escaldes-Engordany es va “tancar en banda”. La mateixa font ha assenyalat que no hi ha hagut cap detonant ni res ocult en la sortida de Gili i ha posat en relleu que les mesures programàtiques que s’han impulsat al Consell General eren compartides per la mandatària. “No tinc consciència que hàgim fet res que l’hagi pogut molestar o incomodar”, ha precisat al mateix temps que ha recordat que Gili és l’única que ha deixat el partit. També un altre càrrec electe del PS ha lamentat que la baixa de Gili és una “gran pèrdua” però entén que és una decisió personal i que tothom ha d’anar allà on se senti més còmode. Les dues fonts han deplorat que abandoni la militància tenint en compte l’impacte que té estar governant Escaldes. Amb tot, el càrrec electe ha indicat que seguiran compartint projecte i ideari, ja que això és independent de la militància.

En una entrevista a RNA abans de les declaracions de Gili, el president del partit, Pere López, ha exposat que s’havia proposat a tres membres de la majoria escaldenca formar part de la nova executiva però van declinar l’oferiment pel volum de feina que suposa. Amb tot, ha indicat que es crearà un mecanisme d’intercanvi d’informació entre el partit i el Comú d’Escaldes.

PS
Rosa Gili

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte