Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, en el moment de prendre jurament a la  cap del seu gabinet, Sílvia Calvó.
El cap de Govern, Xavier Espot, en el moment de prendre jurament a la cap del seu gabinet, Sílvia Calvó.

El personal de relació especial del Gabinet del cap de Govern costa 270.755,55 euros a l'any


Escrit per: 
M. S. / Foto: SFGA

El personal de relació especial depenent directament del cap de Govern, Xavier Espot, suposa una despesa mensual bruta de 20.827,35 euros, és a dir de 270.755,55 euros l'any, quantitat a la qual caldria afegir els salaris de la fins la legislatura passada titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i ara cap del Gabinet del cap de Govern, Sílvia Calvó, i de l'extitular d'Afers Exteriors, Maria Ubach, que ha estat nomenada com ambaixadora assignada al gabinet de d'Espot en qualitat de consellera diplomàtica, tal com recull el decret fet públic avui al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA).

Així, en el Gabinet del cap de Govern s'hi manté com a personal de relació especial Maria Baró, que percep un salari mensual brut de 3.240,48 euros i s'hi incorpora Creu Rossell, que va exercir la passada legislatura com a cap del departament de comunicació del cap de Govern, amb un salari brut mensual de 4.350 euros. Precisament, el seu lloc a comunicació serà ocupat per Xavier Palma, fins ara cap de gabinet dels cònsols del Comú d'Andorra la Vella, contractat com a personal de relació especial amb un salari brut mensual de 5.181,87 euros. Completen el departament de comunicació, també amb contractes de relació especial, Carlos Gallardo i Miquel Margalef, que ja van ocupar aquest lloc la legislatura passada, i Clàudia Campos, tots tres amb un salari mensual brut de 2.685 euros. 

El BOPA fa públic també el decret d’estructuració del ministeri de Turisme i Comerç, on es defineixen les àrees i competències i funcions de cada una d'elles, així com el decret del cessament del fins ara director de Turisme, Sergi Nadal, i el del seu nomenament com a director de Turisme i Comerç, ja que assumeix també les competències en aquesta matèria. 

D'altra banda, el BOPA recull també els decrets pels quals es confirmen directors de diferents departaments així com les corresponents, en alguns casos, ordres ministerials de delegació de la signatura d'actes administratius. D'aquesta manera, Laura Vilella continuarà al capdavant d'Ocupació i Treball, Tiago José Rodrigues de Pressupost i Patrimoni i Alexandre Cucurella de Registres Jurídics i Econòmics. Pel que fa al departament de Tributs i de Fronteres, es ratifica Carles Ferreira com a director de Tributs i de Fronteres, Marta Boquera com a directora d'Afers Jurídics i Recaptació, Josep Xavier Jiménez com a director adjunt d’Inspecció Tributària i Judith Jorge com a directora adjunta de Duana i Recursos Humans. 

Els consells d’administració de FEDA i Andorra Telecom, definits
El Govern ha aprovat avui la configuració dels nous membres que formaran part dels consells d’administració d’Andorra Telecom i de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), consells que, tal com s’havia ja anunciat, presidirà el cap de Govern, Xavier Espot, que té sota les seves competències aquells temes estratègics en les negociacions amb la Unió Europea com són les telecomunicacions i l’energia.

Així ho ha explicat el ministre portaveu, Guillem Casal, que ha destacat que d’aquesta manera es dona “rellevància política” a aquests “serrells” de les negociacions en les quals caldrà una “solució política”, ja que ostentant el cap aquestes competències segurament aquest “encaix polític” serà “més fàcil”.

I precisament respecte a la negociació amb la UE, Casal ha volgut llançar un “missatge de tranquil·litat” tot recordant que Andorra negocia amb la Comissió Europea i que per tant la convocatòria d’eleccions a Espanya, i tot i que aquesta ostenti la presidència del Consell de la UE el segon semestre de l’any, no tindrà cap incidència en el calendari de negociació previst ni afectarà les converses en cap sentit.

Al marge d’Espot, el consell d’administració d’Andorra Telecom comptarà també amb el ministre de Finances, Ramon Lladós, com a vicepresident, i amb el ministre de Turisme i Comerç, Enric Torres, el secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, el director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal i el cap de l’Oficina digital, César Marquina, com a vocals.

En el cas de FEDA, formaran també part del consell d’administració el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i com a vocals hi haurà el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i la cap de Gabinet, Sílvia Calvó, a més del director general de la parapública, Albert Moles, i la directora financera, Marta Suñé.

Interpel·lat sobre la presència d’exministres als consells d’administració de les dues entitats, Casal, que ha volgut deixar clar que els integrants dels consells d’administració “no perceben ni retribució, ni suplements, ni dietes, ni beneficis suplementaris més enllà del salari que perceben per ostentar el càrrec que tenen, ha assegurat que és una composició “equiparable” a la que hi havia la passada legislatura, on als consells d’administració hi havia secretaris d’Estat i per tan també “alts càrrecs”.

En aquest sentit, el ministre portaveu ha defensat la presència del ministre Torres al consell d’administració d’Andorra Telecom després de vuit anys d’haver-lo presidit i per “aprofitar el seu bagatge”, una situació similar a la que es dona amb Calvó, ara cap del Gabinet del cap de Govern, sent present al consell d’administració de FEDA.

personal de relació especial
gabinet del cap de Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte