Diari digital d'Andorra Bondia

El PLA aprova la proposta de llistes parroquials conjuntes amb ApC i faculta a Gabriel per a negociar


Escrit per: 
AGÈNCIES

L'executiva del PLA celebrada aquest dijous al vespre va cloure amb la decisió majoritària de donar suport a la proposta d'Andorra pel Canvi (ApC) de fer llistes parroquials conjuntes per a les properes eleccions.

El president del Partit Liberal, Enric Pujal, ha informat a l'ANA que durant la reunió es va acordar facultar a Joan Gabriel per tirar endavant les negociacions, ja que es va entendre la idea com una opció per unir esforços i tenir més possibilitats de guanyar les eleccions. D'altra banda, la proposta fa referència específicament a les llistes parroquials, i a causa de la precipitació dels fets, els comitès parroquials no han estat informats a temps, per això fonts del partit asseguren que la manera en què s'ha plantejat la idea no és la correcta i 'ha espatllat' les relacions que ja s'havien pogut mantenir.

El president del PLA, Enric Pujal, ha manifestat la voluntat del partit d'unir forces amb Andorra pel Canvi per tenir més possibilitats a les eleccions, i la confiança en Joan Gabriel perquè s'encarregui de les negociacions. Ha explicat que va ser durant l'executiva d'aquest dijous al vespre que Gabriel els va informar de la proposta feta per Eusebi Nomen i que en un principi es va rebre la idea 'amb estranyesa' però que a mesura que es va avançar en el debat, 'pràcticament tothom' va estar d'acord en que és una bona opció. Des del partit es va opinar que la manera de ser més forts enfront del Partit Socialdemòcrata a les properes eleccions, és unint totes les forces que es pugui, i per a això es va facultar a Gabriel perquè negociï la millor manera de fer-ho conjuntament amb Andorra pel Canvi.

Pel que fa al suposat xantatge que va exposar Eusebi Nomen, que consistia en votar a favor del pressupost si no es fa un acord preelectoral entre CR i ApC, Enric Pujal ha opinat que no es va prendre com una amenaça sinó que a l'executiva se li va presentar més aviat com una explicació. És a dir, que l'argument de Nomen és que si no es té una garantia per guanyar de cara a les eleccions, potser no val la pena que se celebrin, i per tant podria ser més convenient deixar passar el pressupost per continuar amb catorze consellers a l'oposició. En aquest sentit, Pujal assegura que es va rebre l'argument com una explicació i no com un xantatge.

Per la banda parroquial, però, no comparteixen aquesta visió, i en general les sensacions que han manifestat les fonts consultades són que no s'han fet bé les coses i que s'ha volgut pressionar al president i president suplent de Coalició Reformista. Tot i que la majoria de les fonts consultades afirmen que encara no han pogut ser informades sobre els darrers esdeveniments, sí que han manifestat el seu total desacord amb la manera d'actuar d'Eusebi Nomen.

Per una banda, algunes de les parròquies sí que s'havien plantejat la idea de presentar llistes conjuntes que poguessin englobar Andorra pel Canvi, i es veia amb bons ulls la proposta, però en cap cas s'havien iniciat les negociacions, és per això que han declarat que Nomen 'ho ha espatllat' i els ha deixat descol·locats amb l'amenaça d'aprovar el pressupost. Ara mateix, els integrants dels partits asseguren estar desconcertats i no saber com actuarà el president d'Andorra pel Canvi el proper dimecres en la votació del projecte de llei del pressupost. El que han afirmat és que no actuaran en funció d'un xantatge, i que si pacten serà perquè els convingui i no per evitar que s'aprovi el pressupost, ja que amb això 'que faci el que vulgui, que al cap i a la fi, és el que farà'.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Per fi sembla que els politics han fet números!! S'han de sumar esforços i fugir de personalismes.. Enhorabona senyors!!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte