Diari digital d'Andorra Bondia
El ple municipal de la Seu aprova retirar les plaques dedicades a Jordi Pujol
El ple municipal de la Seu aprova retirar les plaques dedicades a Jordi Pujol

El ple municipal de la Seu aprova retirar les plaques dedicades a Jordi Pujol


Escrit per: 
Agències

El ple municipal de la Seu d’Urgell va aprovar dilluns per majoria una moció presentada per Compromís x la Seu (CXLS), grup a l’oposició, per retirar les plaques commemoratives de l’expresident Jordi Pujol en edificis i espais públics de la ciutat en el termini d’un mes. La moció va ser aprovada amb els vots favorables dels sis regidors de CXLS, els tres d’Esquerra Republicana (ERC) i el de la CUP. 
Els sets regidors al govern del Partit Demòcrata Català (PDeCAT) es van abstenir. Les plaques commemoratives que s’haurien de retirar d’edificis públics són tres: una a la comissaria dels mossos d’esquadra, una altra a l’alberg La Valira i una tercera al poliesportiu municipal. El cap del grup municipal de Compromís, Òscar Ordeig, va defensar que “la moció és per reprovar les accions il·lícites que ha confessat Jordi Pujol”. I va afegir que “el consistori no ha de retre honors als quals ell mateix va renunciar, no s’entén que en llocs públics de Catalunya hi hagi plaques que el recorden”. Cal recordar que l’expresident i la seva família tenen un procés judicial obert per presumpte suborn, delicte fiscal, tràfic d’influències, blanqueig de capitals i falsedat documental, entre d’altres.
D’altra banda, Esquerra Republicana (ERC) va presentar  dilluns tres mocions per a la seva discussió i votació al ple municipal del juny, totes les quals van ser aprovades amb uns suports amplis, segons va informar ERC en un comunicat. La primera moció demanava la retirada de la imatgeria franquista i també l’impuls per a l’estudi i la divulgació de la guerra civil a l’Alt Urgell, en la línia de donar compliment a la Llei de la memòria històrica.  
Una altra de les mocions reclamava una aula de cuina i tast per poder impulsar la gastronomia i els productes de l’Alt Urgell i del Pirineu en general. Aquesta moció va rebre algunes propostes de millora, que van ser acceptades i acollides pels republicans i que, un cop afegides als punts d’acord definitius, també van ser aprovades amb el suport de la totalitat dels grups del ple. 
La darrera moció proposava la creació d’un pla de dinamització comercial.  La principal esmena que va rebre aquesta proposta va ser en el sentit de reiterar que el document no havia de ser un full de ruta sinó un treball de diagnosi sobre el qual poder generar el debat polític que permeti reflexionar, opinar, dialogar i finalment acordar el model de comerç a desenvolupar a la Seu, amb el consens de tots els agents implicats. Aqueta última moció va obtenir el suport de tots els grups i l’abstenció del grup de CxLS. 

 

ple municipal
Seu
plaques
Jordi Pujol
aprova
retirar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte