Diari digital d'Andorra Bondia

El president de la Diputació de Lleida creu que el govern català cometrà un 'greu error' si no desplega la Llei de vegueries


Escrit per: 
Agències / Foto: M.M.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, considera que el govern català cometrà un 'greu error' si no desplega la Llei de vegueries durant aquesta legislatura. D'una banda, Gilabert recorda que si no es desenvolupa el text s'estarà incomplint l'estatut de Catalunya i, de l'altra, destaca que aquest text ajudaria a 'simplificar i racionalitzar' l'administració, una 'prioritat' en temps de crisi.

A més, en una entrevista a l'ANA, opina que el fet que el Pirineu tingui vegueria pròpia ajudaria a equilibrar i dotar d'oportunitats al territori.

Jaume Gilabert creu que a Catalunya hi ha un 'excés d'administracions' que el desplegament de la Llei de vegueries ajudaria a simplificar, i per això considera que el desplegament hauria de ser 'una prioritat' pel govern català, ja que en moments de dificultats econòmiques cal ajudar al ciutadà facilitant els tràmits. De fet, Gilabert considera que 'si hi ha voluntat política és fàcil de fer'.

Precisament, una de les fites de les que se sent més satisfet Gilabert d'aquests quatre anys de legislatura que estan a punt d'acabar, és d'haver posat 'en valor el Pirineu' i haver defensat la necessitat que el territori disposés d'una vegueria pròpia, una reivindicació que no sempre ha estat entesa des de la plana de Lleida. De fet, el president de la Diputació creu que tenir una vegueria pròpia atorgaria al Pirineu un estatus que li permetria relacionar-se amb la resta de territori en condicions d'igualtat, que és la manera de poder 'sumar'. En aquest sentit, Gilabert ha assenyalat que 's'exerceix des de Barcelona un fals paternalisme envers la Catalunya interior, i aquest paternalisme també es fa des de Lleida cap al Pirineu'.

D'altra banda, el president de la Diputació de Lleida ha fet balanç, en una entrevista amb l'ANA, de la feina feta durant els quatre anys al capdavant de la institució. Gilabert, més que un projecte en concret, ha destacat el fet d'haver aconseguit 'l'elevació del grau d'autoestima de la gent de Lleida i comarques' que han cregut més en les seves possibilitats. A més, també ha ressaltat la unitat del territori davant de problemes greus com va ser el projecte de transvasament del riu Segre, 'per damunt de partidismes polítics i territorials'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte