Diari digital d'Andorra Bondia
La majoria i l’oposició es van reunir ahir.
La majoria i l’oposició es van reunir ahir.

El procediment per adjudicar el pla de dinamització no és el correcte


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El procediment administratiu que va seguir el Comú d’Encamp per adjudicar el pla director per a la dinamització econòmica d’Encamp a l’empresa Intueri Consulting no és correcte i així ho conclouen els assessors jurídics de la corporació. Aquest és un dels elements que es va donar a conèixer ahir en la reunió que van mantenir majoria i oposició per analitzar els primers informes. Tant el conseller del PS+I, Joan Sans, com la consellera d’LdA+I, Maribel Lafoz, van indicar que aquesta documentació sembla que els dona la raó en el sentit que per adjudicar els treballs directament a aquesta empresa calia més justificació.

Concretament, Lafoz va explicar que la normativa marca unes pautes per dur a terme una adjudicació directa. En el cas d’Intueri, però, les diferents formalitats es van ometre. Davant d’això, la minoria va demanar que la majoria justifiqui els diferents passos que calia seguir però que no ha seguit. 
Així, Sans va indicar que per desbloquejar l’adjudicació ara s’està a l’espera d’uns documents nous, que ha de generar el mateix Comú, i que han de permetre justificar que la corporació no va demanar dos pressupostos perquè Intueri és l’única que pot dur a terme els treballs encarregats. 
Els consellers de l’oposició esperen disposar d’aquesta documentació en el termini més breu possible. En aquest sentit, Lafoz va remarcar que la voluntat del seu grup és que el pla director es pugui posar en marxa ràpidament, ja que cal implementar mesures per reactivar la parròquia. Es tracta d’una proposta que LdA+I ja duia al programa electoral, va recordar, però va advertir que encara que totes les parts tinguin pressa perquè ja s’està a la meitat del mandat cal fer-ho d’acord amb la normativa. També Sans va remarcar que és de l’interès de tots desbloquejar aquesta situació com més aviat millor.
Cal recordar que majoria i oposició van acordar mantenir la suspensió de l’acte d’adjudicació dels treballs de redacció del pla director per a la dinamització econòmica d’Encamp a l’empresa Intueri Consulting fins a tenir la documentació tècnica que justifiqui tot el procediment seguit per la corporació encapçalada per Jordi Torres.

 

Encamp
pla de dinamització

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte