Diari digital d'Andorra Bondia

El projecte de llei d'inversió estrangera es tanca incloent totes les esmenes de DA i cap del PS


Escrit per: 
Agències

La Comissió Legislativa d'Economia ha tancat, aquest dijous, el projecte de llei d'inversió estrangera, aprovant les nou esmenes del grup demòcrata, i desestimant les set del grup socialdemòcrata.

Segons informa Demòcrates per Andorra en un comunicat de premsa, s'ha considerat que les esmenes dels socialdemòcrates 'obstaculitzen l'obertura econòmica en lloc de facilitar-la'. El conseller socialdemòcrata David Rios, ha lamentat que no s'hagi pogut consensuar un text, atesa la importància de la llei, i que no s'hagin acceptat 'esmenes a favor de la transparència i la seguretat jurídica'. Es preveu que aquest projecte de llei es pugui votar en la darrera sessió de Consell General d'aquest període de sessions, que s'ha reservat per al 21 de juny.
Les set esmenes presentades pel grup socialdemòcrata al projecte de llei d'inversió estrangera han estat desestimades, ja que els demòcrates consideren que no faciliten l'obertura econòmica. Les més destacades eren la demanda de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'emetre un informe preceptiu sobre les demandes d'inversió estrangera, i la publicació al BOPA de les autoritzacions i denegacions, però les conselleres demòcrates han considerat que no és oportú incorporar aquestes demandes.
El conseller general socialdemòcrata David Rios ha manifestat que la voluntat dels socialdemòcrates era intentar consensuar un text, vista la importància de la llei i que el PS també defensa que l'obertura econòmica s'ha de tirar endavant. Rios ha lamentat que no s'hagin acceptat 'esmenes per afavorir la transparència i per millorar la seguretat jurídica', i s'ha mostrat preocupat pel fet que tot quedi a mans del Govern, que 'podrà decidir arbitràriament' quines inversions estrangeres s'autoritzen.
Pel que fa a les set esmenes presentades per DA fan referència sobretot a facilitar els tràmits, eliminant l'obligatorietat de presentar una memòria d'activitat anual, i permetent que es facin els pagaments mitjançant entitats bancàries estrangeres.
Està previst que la llei d'inversió estrangera es voti abans de finalitzar aquest període de sessions, i la data de la última sessió ordinària de Consell General s'ha reservat per al 21 de juny. 
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte