Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la trobada virtual de Padreny amb els representants de l'AIVA.
Un moment de la trobada virtual de Padreny amb els representants de l'AIVA.

El PS aborda amb l'AIVA les necessitats i demandes del sector


Escrit per: 
Redacció/Foto:PS

El conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata Roger Padreny s'ha reunit amb una delegació de l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA), encapçalada pel seu president, Carles Sansa, secretària, Cristina Codina, i tresorer, Pere Betriu, per abordar la situació del sector així com les seves necessitats i demandes per afrontar la situació econòmica derivada de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Segons ha explicat la formació, en la reunió l'AIVA ha exposat que la pandèmia pot tenir un impacte a curt i mitjà termini al sector i que actualment ja s'estan produint, a escala mundial, problemàtiques externes a les marques relacionades amb la provisió de components dels vehicles que afectarà a l’oferta de vehicles. 

A la vegada, Padreny ha avançat als representants de l'AIVA una esmena que el grup socialdemòcrata pretén incloure en les esmenes al projecte de llei del Codi de circulació, actualment en tràmit parlamentari. Aquesta esmena fa referència a encomanar a Govern a implementar un sistema d'etiquetatge energètic nacional dels vehicles, motocicletes, ciclomotors, tricicles i quadricicles, així com els canvis que permetin homologar energèticament aquests vehicles registrats a Andorra amb els sistemes d'etiquetatge energètic seguits pels països membres de la Unió Europea.

Amb aquesta proposta es busquen dos objectius. D'una banda "garantir directament l'homologació energètica de tots els vehicles amb matrícula andorrana, quan circulin a l’estranger, sobretot en grans ciutats, amb criteris restrictius a la circulació de vehicles", i, de l'altra, "incentivar la compra de nous vehicles energèticament més sostenibles a través del seu reconeixement". A més a més, "aquest nou sistema d'etiquetatge permetria conèixer amb millor exactitud la situació energètica del parc mòbil andorrà i dur a terme les polítiques públiques que se'n derivin", ha remarcat Padreny.

PS
aborda
l'AIVA
necessitats
demandes
sector

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte