Diari digital d'Andorra Bondia

El PS acusa el Govern de falta de celeritat per afrontar l’atur


Escrit per: 
Redacció

“Ens fa la sensació que el Govern inverteix massa temps a fer el diagnòstic de la situació mentre que la presa de decisions es dilata”, afirma la primera secretària del PS, Judith Salazar, després que dimarts es coneguessin les dades de l’Observatori de la població, en què s’evidenciava un creixement important de la preocupació per l’atur.

Salazar reclama solucions urgents, “un pla de xoc” per lluitar contra la falta de feina, ja que en un any gairebé s’ha doblat el nombre de persones a l’atur. “S’ha de deixar de parlar sempre sobre el context de crisi i començar a actuar”, va manifestar la socialdemòcrata, que com una de les accions va proposar millorar el Servei d’Ocupació dotant-lo de més recursos, com programes de formació o una millora del sistema informàtic, o que el mateix servei pugui compartir els currículums amb les empreses per fer els processos més àgils.
La primera secretària del PS va assegurar que “cal inversió pública per reactivar l’economia, perquè no es reactivarà per si mateixa i no podem estar supeditats a una llei d’obertura econòmica”.
Sobre els desocupats de la construcció, Salazar va proposar programes de formació per diversificar les seves possibilitats de trobar feina i també impulsar la rehabilitació dels edificis per posar en marxa el sector.
Així mateix, la socialdemòcrata va manifestar el seu rebuig a la política turística, que va qualificar de “baix cost”, en afirmar que “no ens hem de centrar tant en Espanya, que són els que passen pel pitjor moment, i buscar socis potents i convenis per portar turistes”.
Salazar també es va referir al futur heliport i els problemes que estan sorgint amb el Comú d’Andorra la Vella. “S’han de trobar solucions conjuntes i veure quina en serà la rendibilitat, perquè tot i que és una inversió privada és una concessió administrativa, i si en un parell d’anys no funciona potser s’ha de rescatar amb diners públics”, va raonar la socialdemòcrata.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte