Diari digital d'Andorra Bondia
Part dels consellers generals del grup parlamentari socialdemòcrata al Consell General.
Part dels consellers generals del grup parlamentari socialdemòcrata al Consell General.

El PS acusa el Govern de faltar a la veritat en la gestió de l'arribada de les vacunes


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha constatat davant diversos interlocutors polítics internacionals que el Govern d'Andorra no havia tancat encara el contracte per fer arribar les vacunes al Principat, tal com el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, havien reiterat en múltiples ocasions.

Davant d'aquesta situació, des del PS es considera "inadmissible la manca de rigor" i exigieixen responsabilitats al ministre de Salut per haver faltat a la veritat en diferents ocasions davant la ciutadania andorrana sobre l'arribada de les vacunes. En aquest sentit, lamenten el fet de seguir constatant que el Govern no té relacions internacionals de pes en l'escenari europeu ni, sobretot, i el que és més preocupant, amb els nostres dos països veïns.

Des del PS assenyalen en un comunicat que el Govern s’ha acostumat a "excusar-se en errors o problemes aliens", i per això exigeixen "transparència i rigorositat" per acabar amb aquest desgovern. "El Govern ha de deixar de culpar a tercers, administracions internacionals o empreses estrangeres de la seva incompetència i ineficiència”, reclamen des de la formació. Si bé els socialdemòcrates entenen la dificultat i la complexitat del moment (per això, asseguren, sempre s’han posat a disposició del Govern encara que "sense èxit per culpa de la supèrbia" de l'executiu), el que no poden, de cap de les maneres és seguir acceptant la manca de veritat. "En la majoria d’ocasions quan les coses no van bé, culpabilitzen a tercers i quan les coses es fan bé es posen medalles”, destaquen des del PS.

La formació socialdemòcrata recorda que aquest desgovern i aquest descrèdit de la política suposen un cost molt elevat per moltes empreses, autònoms i treballadors del país. És per aquest motiu que exigeixen Espot que "posi ordre i rigorositat dins el Govern conservador que presideix".

Andorra
PS
covid
vacunes
veritat
benazet
Espot
gestió

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte