Diari digital d'Andorra Bondia

El PS acusa Martí de retardar el pla del Madriu i advoca per regular-lo per llei


Escrit per: 
Redacció

El cap de la llista territorial socialdemòcrata a Escaldes-Engordany, Jordi Font, va acusar ahir el candidat de Demòcrates pel Canvi (DA) a les properes eleccions, Antoni Martí, de retardar l’aprovació del pla de gestió de la vall del Madriu i va advocar per regular el marc normatiu per llei.

El polític escaldenc considera que es pot recuperar l’esborrany de llei que “es va presentar a tràmit i no es va voler prendre en consideració”. Font va fer aquestes declaracions durant la presentació de les candidatures territorials del Partit Socialdemòcrata, ahir, en un restaurant de la capital.
“Teníem preparat el pla de gestió de la vall del Madriu i alguns candidats han fet que no veiés la llum”, va afirmar durant el seu torn de paraula el candidat escaldenc, que posteriorment va matisar que l’excònsol ha estat “el que hi ha donat més voltes”. Així mateix, va recordar que el PS va optar pel pla de gestió “com a mal menor”, després que tombessin la llei, i va assegurar que “no ho pots regular amb un simple pla de gestió”.
La resta de caps de llista de les set circumscripcions territorials van aprofitar la presentació d’ahir per fer una breu pinzellada del programa socialdemòcrata. La construcció de l’arxiu nacional a la Massana, el compromís amb les energies renovables i amb la promoció turística, el desplegament del pla de salut i atenció integral, la consolidació de la reforma fiscal o el foment del turisme cultural són alguns dels punts destacats pels candidats socialdemòcrates a les eleccions del 3 d’abril.
De la seva banda, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va presidir l’acte, es va comprometre a plantejar “un model d’Estat fort, que desenvolupi una economia competitiva i faci d’Andorra un país modern i una societat amb futur, que pugui crear riquesa”.
Bartumeu també va apuntar que la proposta socialdemòcrata se sosté en tres pilars. D’una banda, l’esforç i el convenciment que “som la força política més preparada”. En aquest sentit, el cap de Govern va recordar que “estem representant totes les parròquies”, i va assegurar que “no som dels que visitem un carrer que mai havíem trepitjat abans”. El segon pilar és la “voluntat de progrés econòmic i social, mentre que el tercer punt “essencial” consisteix en la “justícia distributiva i la possibilitat de fer realitat el principi d’igualtat d’oportunitats”.

Bartumeu defensa a la Seu d’Urgell la necessitat d’un acord d’associació amb la Unió Europea
El candidat a la reelecció com a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va presentar ahir al vespre les línies del seu programa electoral a la sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell. El candidat del PS va fer especial referència a les relacions amb Europa i a la necessitat d’un acord d’associació. Tot i així, va assegurar que el que cal és “més Europa” i que si això s’hagués d’acabar fent per la via d’un acostament a l’Espai Econòmic Europeu, “no se’m cauran els anells perquè no hagi estat la meva proposta”.
Pel que fa al que s’ha de fer en un futur, Bartumeu va destacar l’aprovació de l’IVA i la creació d’oportunitats a l’exterior per als empresaris andorrans, a més de la delimitació de les competències dels comuns i el Govern. També va fer referència a la llei del comerç, que ja està a punt, al desenvolupament de les lleis socials i als drets laborals, i a fer d’Andorra una marca de qualitat i sostenibilitat.
El portaveu de PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, va presentar l’acte amb un discurs de suport total al candidat, en què va ressaltar “la seva experiència, honradesa i compromís”. A més, va parlar dels avenços que ha fet Andorra amb Bartumeu al capdavant, tant en les relacions amb Europa com en el genèric de les relacions exteriors. Quant al desenvolupament de les lleis socials, Ordeig va alabar que Bartumeu “sigui capaç de reconèixer que li queden coses per fer”, i va opinar que “n’hi ha que en vint anys no serien capaços d’aconseguir la reforma estructural que ha fet el Partit Socialdemòcrata”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte