Diari digital d'Andorra Bondia

El PS anuncia que tindrà enllestit un text que reguli el comerç aquest estiu


Escrit per: 
Redacció

El Partit Socialdemòcrata (PS) ja va anunciar fa mesos que no romandria de braços plegats davant de la necessitat que es legisli de manera urgent en determinats àmbits i tenint en compte la inacció que, segons el seu parer, ha caracteritzat fins ara el Govern.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir, després de la reunió de la junta de presidents, que entraran a tràmit parlamentari la llei del comerç a l’inici del proper període de sessions, després de l’estiu.
Aquesta és una de les lleis de les quals s’ha anat parlant els últims anys i que ha estat objecte de nombrosos esborranys, que han quedat arxivats als calaixos i que finalment no han acabat prosperant. El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va manifestar fa uns dies que aquest text no s’està treballant encara i, per tant, no formarà part de les prioritats més immediates del Govern. Amb la presentació d’aquesta proposició de llei, el grup parlamentari socialdemòcrata vol demostrar que “no estem limitats a una tasca d’oposició i de control a l’acció de govern, sinó que també volem contribuir a l’impuls de l’activitat política”, va explicar Bartumeu, que va recordar que va ser precisament el seu grup el que va entrar a tràmit la Llei de l’IGI, aprovada la setmana passada pel Consell. El president del grup parlamentari socialdemòcrata va indicar també que confia que des de les files del grup parlamentari demòcrata es permeti la presa en consideració del text, que quan es tingui a punt es donarà a conèixer entre els agents econòmics perquè puguin fer-hi les aportacions que considerin oportunes.
La necessitat que el país es doti de manera urgent d’un text que reguli el sector del comerç ha estat expressada en diferents ocasions pels empresaris a través de la Cambra de Comerç i de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). El president d’aquesta última entitat, Xavier Altimir, insistia fa tan sols uns dies que tot el que sigui per tirar endavant l’economia del país, inclosa aquesta llei, ha de ser prioritari i animava els polítics a treballar en vacances si cal per avançar en la feina pendent perquè els empresaris ja ho estan fent. Sobre aquest punt Bartumeu va dir que no vol donar lliçons a ningú, però que tampoc les vol rebre. “En tot cas, alguns ja ho estem fent des de fa molt de temps, això de treballar a l’estiu”, va afegir Bartumeu.
La junta de presidents va acordar donar per tancats els treballs de la comissió tècnica que ha fet el seguiment de les inversions i desinversions de la CASS des del 1992 fins al 2007. D’altra banda, el cap de Govern, Antoni Martí, va informar sobre la voluntat de tramitar per la via d’urgència diverses iniciatives parlamentàries.

Bartumeu creu que la nota a l’oposició “no és dolenta”

 “No és dolenta”. Aquesta és l’opinió del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, en relació amb la nota de 4,8 que atorga a l’oposició l’enquesta d’opinió política del CRES. Bartumeu va recordar que l’enquesta no determina si suspenen per poc o massa enèrgics. Tot i que ell pensa que la ciutadania voldria que hi hagués una confrontació de projectes més clara amb la majoria, la política que fan és la que pertoca preveient la futura alternança. Bartumeu va assenyalar també que el Govern, que obté un 5,6, tampoc pot “llançar gaire les campanes al vol ja que tampoc arriba pas a l’excel·lent”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte