Diari digital d'Andorra Bondia
Pere López i Rosa Gili van repartir ahir fulletons de la campanya ‘Una Andorra per a tothom’ a les avingudes Meritxell i Carlemany.
Pere López i Rosa Gili van repartir ahir fulletons de la campanya ‘Una Andorra per a tothom’ a les avingudes Meritxell i Carlemany.

El PS aposta per derogar les "retallades" de la reforma laboral


Escrit per: 
Redacció/Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) centrarà bona part del programa electoral de cara a les generals del 7 d’abril vinent en la situació precària de molts treballadors del país. Per això, entre les mesures proposades hi haurà la derogació de les retallades impulsades amb la nova llei de relacions laborals així com l’increment immediat del salari mínim fins als 1.200 euros. 
Així ho van explicar ahir el candidat a cap de Govern i president de la formació, Pere López, i la candidata de d’Acord a la territorial d’Escaldes-Engordany Rosa Gili a molts dels empleats de les botigues de l’eix comercial, on van repartir aquest dijous fulletons de la campanya Una Andorra per a tothom. 
Gili va recordar que els socialdemòcrates van oposar-se “clarament a les lleis laborals” perquè “entenem que hi ha hagut moltes retallades inacceptables”. A més, va destacar, aquestes s’han tirat endavant “sense tenir en compte la realitat dels treballadors perquè no hi havia interlocutors seus”. 
La candidata socialdemòcrata va avançar que “el nostre objectiu és justament derogar les principals retallades de la llei i adaptar-la millor a la realitat dels assalariats”. Un dels punts claus, va remarcar, passa per “revertir l’abaratiment de l’acomiadament”. 
Per la seva banda, López va insistir que la formació centrarà bona part del seu programa en tres eixos com són l’habitatge, les pensions i els salaris. I sobre aquest darrer punt, va deixar clar que la proposta socialdemòcrata en relació al sou mínim és ambiciosa i directa. “Proposem una mesura de xoc, d’impacte, immediata”, va remarcar. Aquesta passa per “un increment del salari mínim fins als 1.200 euros mensuals l’endemà de les eleccions”, a diferència d’altres formacions que, si bé parlen d’augment, ho deixen en un termini més llarg de temps. I és que el candidat a cap de Govern del PS va apuntar que “hi ha un dèficit important amb els salaris i cal un impuls per incrementar-ho i no a quatre o cinc anys sinó d’entrada”. 

PS
derogar
retallades
reforma laboral

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte