Diari digital d'Andorra Bondia
Una reunió anterior del comitè directiu del Partit Socialdemòcrata.
Una reunió anterior del comitè directiu del Partit Socialdemòcrata.

El PS aposta per una llista paritària en què barreja experiència i joventut


Escrit per: 
Redacció / FOTO: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha tancat la llista nacional amb què concorrerà a les eleccions generals del 7 d’abril, una candidatura que conjuga persones amb molta experiència prèvia al món polític andorrà, tant al si de la formació com en càrrecs electes, i renovació així com representació de col·lectius de diferents àmbits de la societat, segons va informar ahir la formació en un comunicat. 

Així, dues ex-primeres secretàries del partit, Susanna Vela, com a número 2 i Judith Salazar, com a 3, i l’ex-conseller general Jordi Font acompanyaran als primers llocs el candidat a cap de Govern i president de la formació socialdemòcrata, Pere López.
La candidatura, aprovada pel comitè directiu del partit aquest dissabte, confereix, tal com ja va havia avançat López en més d’una ocasió, una gran importància a les dones. I és que dels deu primers llocs, de fet, cinc ho són, entre les quals destaquen Susanna Vela, exministra de Cultura (2009-11) així com actual primera secretària del PS, càrrec que també va ostentar la número 3 de la candidatura, Judith Salazar. El número 4 l’ocuparà Jordi Font, que va ser conseller general socialdemòcrata dues legislatures (2005-09 i 2009-11). Per tant, juntament amb López s’aposta per persones de gran experiència i trajectòria al món polític andorrà. 
La llista, però, també obre la porta a la gent jove amb la presència de dos membres de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA): l’expresident del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA) Roger Padreny, que serà el número 5, i Joao de Melo, el 10. A més, els socialdemocràtes inclouen també persones que estan en diferents àmbits i col·lectius del país –com sindicats, associacions feministes, entre d’altres–, un fet que, segons expliquen, permetrà aportar els seus punts de vista i incorporar-los als propis del partit. 
La llista la completen Teresa Recasens (6), Rosa Maria Rechi (7), Maria Alaminos (8), Víctor Iriarte (9), Xavier Giró (11), Dipa Keswani (12), Rachid Cherkaoiu (13). El simbòlic 14è lloc de la candidatura nacional l’ocupa l’exsubsíndic Esteve López, mentre que com a suplents figuren Everest Vilaginés, Sergi García i la també ex-consellera general Mariona González.

 

Fins a 27.278 electors, citats a les urnes el 7 d’abril vinent

Un cop les administracions parroquials han tancat ja el cens, el pròxim 7 d’abril estan cridats a les urnes un total de 27.278 electors, 2.766 més (11,1%) que les eleccions generals de fa quatre anys, quan van ser 24.512 les persones amb dret a sufragi.
Per parròquies, la que més creix en nombres absoluts és Andorra la Vella, que continua sent la circumscripció amb més persones amb dret a vot, un total de 8.097, un increment percentual del 9,8% respecte a les eleccions del 2015. Escaldes-Engordany, malgrat patir l’increment més baix a nivell percentual (7,4%), segueix sent la segona parròquia amb més electors amb un total de 5.401, seguida per Sant Julià de Lòria que s’enfila fins als 4.029 votants i manté el tercer lloc amb un increment del 12,2% respecte a les passades eleccions. Encamp augmenta un 16,4% i passa de 3.374 a 3.928 electors mentre la Massana creix un 15,4% i arriba als 3.067. A Ordino podran votar fins a  1.753 persones i Canillo supera el miler d’electors (1.003) per primera vegada.

 

eleccions generals
Partit Socialdemòcrata
PS
candidatura
llista nacional

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte