Diari digital d'Andorra Bondia
López conversa amb un pensionista en la visita a la llar de jubilats d’Escaldes, ahir.
López conversa amb un pensionista en la visita a la llar de jubilats d’Escaldes, ahir.

El PS apujarà les pensions fins al sou mínim si s’ha cotitzat 40 anys


Escrit per: 
Redacció / FOTO: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol garantir que els jubilats que hagin cotitzat almenys 40 anys tinguin una pensió equivalent al salari mínim. Aquesta és una de les mesures específiques per a la gent gran que incorporarà el programa electoral, que també preveu, entre altres propostes, la cobertura dels tractaments de podologia o la implementació efectiva d’un pla integral de dependència i atenció domiciliària. 

Pere López, candidat a cap de Govern del PS, i Jordi Font, número 4 de la llista nacional, van presentar aquestes mesures a la llar de jubilats d’Escaldes-Engordany, on van començar el repartiment d’un nou fulletó de la campanya Una Andorra per a tothom, en aquest cas centrat en la Vida i pensions dignes per a la gent gran. Per a la formació socialdemòcrata és important que tota pensió sigui igual o superior al salari mínim si s’han cotitzat 40 anys. De fet, la proposta també inclou que, en cas de 20 anys treballats, s’assoleixi la meitat d’aquest sou mínim i hi hagi un increment del 2,5% per cada any més cotitzat. A més, i fins a poder assolir aquesta proposta, des del PS es vol instaurar de forma immediata una tretzena paga als pensionistes que cobrin per sota del salari mínim –sempre que hagin completat un període mínim de cotització de 35 anys.
Així, Font va remarcar que si el PS governa “la diferència per a la gent gran serà notòria de veritat” amb relació als vuit darrers anys, en què s’ha viscut un “abandonament de les pensions imperdonable”, va denunciar. Això ha generat que “tinguem al país, i especialment entre els padrins, moltes persones per a qui la seva gran dificultat és arribar a final de mes”, va dir. Per això, va lamentar que “DA no es cuida dels problemes essencials de la nostra gent”. Per tot plegat, el número 4 de la llista nacional va afirmar que amb el PS hi haurà “una apujada substancial de les pensions”, que s’equiparan a un salari mínim que es vol situar en 1.200 euros. 
Altres mesures passen per destinar l’assignació anual d’un pressupost per a la Federació de Gent Gran, del qual també es podrien beneficiar les diferents associacions comunals. A banda, la formació també vol impulsar la creació d’una borsa de temps mitjançant la qual la gent gran podria aprofitar els seus coneixements i experiències a través d’intercanvis amb joves, ajudes a estudiants, voluntariat o atenció als malalts, entre altres idees.

PS
eleccions generals
pensions
gent gran
jubilats

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

però no sou socialistes? i per què afavoriu a l'empresari, perque.......quantes persones hi han que hagin cotitzat 40 anys!!!!!! si rebaixeu a 30 "otro gallo cantaria".....socialistes........de centre i prou.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte